Clujul, primul judeţ din ţară unde toate şcolile ar putea trece, de luni, în online

Data:

Cel mai probabil, toate școlile din județul Cluj vor trece în online începând de săptămâna viitoare, din cauza gradului mare de ocupare a paturilor COVID din spitale.

Ministrul Sănătății, Alexadru Rafila, a spus, sâmbătă, în contextul în care cresc noile infectări COVID, că acolo unde gradul de ocupare a paturilor depășiște 75% școlile trec în online. „Avem un județ care e posibil ca săptămâna viitoare să intre în online, din punctul de vedere al cursurilor. Este vorba de județul Cluj”, a spus ministrul.

Şcolile din Cluj ar putea trece în online. 68% din paturile COVID sunt ocupate
E haos în toate şcolile din România: elevii şi profesorii se îmbolnăvesc de la o zi la alta. În Capitală doar într-o săptămână numărul elevilor infectaţi s-a dublat, iar în ţară peste o sută de şcoli vor fi închise complet de luni. Centrele de testare sunt pline deopotrivă de părinţi şi copii. Elevii cer schimbarea regulilor de funcţionare a şcolilor, iar profesorii vor măcar două săptămâni de şcoală online. Ministerul Educaţiei aşteaptă reguli noi de la Ministerul Sănătăţii.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rectorul UPT: Dacă vrem să îl angajăm pe Bill Gates, nu putem pentru că nu ne permite legislația

Universitățile din România se confruntă cu cel mai scăzut grad de ocupare a posturilor de cadre didactice titulare. La Universitatea Politehnica Timișoara vorbim despre o scădere de zece procente în ultimii ani pentru că din sistem au ieșit foarte mulți profesori

Workshop despre schimbările climatice la Facultatea de Inginerie din Baia Mare

Peste 150 de liceeni de la unități de învățământ din Baia Mare și Șomcuta Mare au participat vineri, 13 mai, la workshopul “Schimbările climatice din perspectiva lumii contemporane”, eveniment organizat de Departamentul de Ingineria Resurselor Minerale, Materialelor și a Mediului (IRMMM) din cadrul Facultății de Inginerie a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Ciucă anunță că guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

Zilele Porților Deschise la Universitatea Politehnica Timișoara

În zilele de 12 - 13 mai 2022, Universitatea Politehnica Timișoara organizează Zilele Porților Deschise. Elevii și cadrele didactice din sistemul preuniversitar sunt invitați să descopere, cu această ocazie, laboratoarelor facultăților, experimentele care se pot face aici, și să viziteze întregul campus al UPT. De asemenea, grupurile vor avea posibilitatea de a participa și la evenimentul Zilele Carierei UPT - ediția 2022, organizat în perioada 11-12 mai 2022, la Cantina Universitară UPT.