Performanță medicală: Pacient de 105 ani, operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Data:

Un bărbat născut în timpul Primului Război Mondial, în vârstă de 105 ani, a fost operat la șold, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Este cel mai în vârstă pacient care a fost operat în perioada postdecembristă, în cadrul secţiei de ortopedie-traumatologie a unităţii sanitare din Alba.

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de către medicul primar Cristian Arghiuş, după ce bărbatul a suferit o fractură de şold.

Pacientul a fost externat vineri, după ce a stat în spital o săptămână, evoluţia postoperatorie fiind favorabilă.

“Îi transmitem pacientului nostru, născut în 1917, pe timpul Primului Război Mondial, multă sănătate şi o bătrâneţe liniştită şi uşoară”, au transmis reprezentanţii spitalului.

Șeful secţiei ortopedie-traumatologie, medicul primar Iuliu Kadar, a precizat că în decembrie au mai avut două paciente trecute de centenar, de 100, respectiv 102 ani.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.