Turneu de fotbal dedicat elevilor, organizat la Sfântu Gheorghe

Data:

La sfârșitul acestei săptămâni la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, din Sfântu Gheorghe, se va organiza prima ediție a Turneului de Fotbal Covasna (TFC), de către Consiliul Județean al Elevilor (CJE). Intrarea va fi gratuită atât pentru elevi, cât și pentru oricine își dorește să ia parte la eveniment. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00.

„Consiliul Județean al Elevilor Covasna organizează prima ediție a Turneului de Fotbal Covasna în data de 5 februarie 2022. Acesta se va desfășura în sala de sport a Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron” Sfântu Gheorghe în beneficiul tinerilor care se află în învățământul preuniversitar, dar și a cetățenilor. Consiliul Județean al Elevilor Covasna își propune crearea unei comunități cu scopul de a participa la o activitate fizică într-un mediu social. Cu ajutorul partenerilor, Turneul de Fotbal Covasna nu va presupune niciun cost de participare din partea elevilor, oferindu-le o șansă egală tuturor doritorilor”, se arată în comunicatul de presă.

Ideea organizării acestui turneu a venit după ce reprezentanții elevilor covăsneni și-au dat seama că tinerii au nevoie de activități extra-școlare.

„Scopul activităților extrașcolare este dezvoltarea unor aptitudini, antrenarea elevilor în activități diversificate, cultivarea interesului pentru activitățile socio-culturale, facilitarea integrării în mediul școlar și fructificarea talentelor personale. Consiliile școlare ale elevilor și Consiliul Județean al Elevilor Covasna au remarcat dorința tinerilor de a participa la noi activități în cadrul cărora să se poată dezvolta și să socializeze. În continuare, acestea contribuie în ajutarea elevilor din ieșirea din rutina creată de programul școlar și de lipsa evenimentelor restricționate de COVID-19”, a transmis aceeași sursă.

Nu doar meciuri de fotbal, ci și dans

Pe lângă meciurile de fotbal, sâmbătă, în sala de sport a Liceului Tehnologic Economic „Berde Áron”, vor fi și show-uri de dans, conform președintelui CJE Covasna.

„Pe lângă meciurile de fotbal, vom avea parte și de show-uri de dans, fiindu-ne parteneri Asociația Love To Dance. Principala problemă pe care o întâmpină elevii din zilele noastre este lipsa de activități extrașcolare care aduc aptitudini, care sunt foarte importante pentru viitorul lor. Evenimentul este conceput astfel încât să combine divertismentul cu activitățile sportive și să-i motiveze pe elevi să facă lucruri noi încât să îi scoată din zona de confort. Dorim să arătăm tinerilor că nu sunt singuri în această nesiguranță și că încă există evenimente care se bazează pe dezvoltarea lor”, a declarat președintele CJE Covasna, Marian Calcea.

Sursa foto: Teodora Raluca Morariu, grafician în Biroul de Presă al CJE Covasna

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Primarul din Barcani, județul Covasna, premiază cu 100 de lei persoanele care prezintă probe cu cetățeni care aruncă iresponsabil gunoiul

Primarul comunei Barcani, din județul Covasna, Nicolae Pastor, a anunțat că persoanele care îi arată dovezi clare, fotografii sau videoclipuri, cu persoane care aruncă gunoaie în comună va primi, din salariul său, 100 de lei, informează Covasna Media. Amenda pentru aruncarea necorespunzătoare a deșeurilor este între 1.000 și 2.500 de lei.

Prelevare de organe la SJU din Sfântu Gheorghe

Medicii prelevează, sâmbătă dimineaţă, organele tânărului de 17 ani care va fi donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Institutul Fundeni cu Boala Wilson. Operaţia de prelevare are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe. Inima va fi transplantată la Târgu Mureş, iar rinichii la Cluj.

Peste 90 de voluntari noi în Asociația de Tineret „Ecou”

Asociația „Ecou” din Sfântu Gheorghe are 93 de voluntari noi în urma recrutărilor derulate la mijlocul lunii aprilie. Astfel, organizația redevine o forță și o voce importantă a tinerilor din oraș.

Fundaţia Comunitară Covasna reia programul de excursii şcolare „Mai mult decât un loc pe hartă”

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) relansează săptămâna aceasta programul „Mai mult decât un loc pe hartă”, prin care finanţează excursii şcolare ce au ca scop socializarea elevilor şi cunoaşterea judeţului şi care a fost întrerupt în urmă cu doi ani din cauza pandemiei.