Vânt extrem, cu rafale de peste 140 de kilometri, în zona de munte a judeţelor Hunedoara și Caraş Severin

Data:

A fost cod roșu de vânt extrem, cu rafale de peste 140 de kilometri, în zona de munte a judeţelor Hunedoara și Caraş Severin, iar acum este cod portocaliu în zona Carpaților. Vremea a creat probleme celor aflați în trafic.

Vremea creat probleme deosebite în Gorj, unde din cauza viscolului puternic, drumul pe care se urcă din Novaci în stațiunea Rânca a fost închis aseară, la ora 19.00.

Șoseaua va rămâne închisă până la ora 10.00, când angajații de la Drumuri vor putea deszăpezi acest tronson.

Vântul bate cu putere în zonă, ninge abundent, iar vizibilitatea este extrem de scazută. Chiar și drumarilor le este imposibil să intervină cu utilajele.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost închise circulației publice următoarele tronsoane de drumuri:

Județul Gorj: DN 67C Novaci – Rânca, pe tronsonul kilometric 16 – 34+800.

Județul Alba: DJ 750 Gârda de Sus – Sfoartea.

Județul Hunedoara: DJ 687E Ruda – Poenița Voinii.

Pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Covasna, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea, se circulă în condiții de iarnă, fiind depus un strat subțire de zăpadă pe suprafața carosabilă, se acționează constant cu utilaje și material antiderapant.

Pentru o circulație în siguranță în condiții de iarnă, Poliția Română recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze cu privire la condițiile meteo-rutiere existente pentru zonele pe care le tranzitează, iar dacă drumurile sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, să aibă obligatoriu autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă, să aibă funcționale sistemele de iluminare și dezaburile și să le folosească adecvat, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să adopte constant o conduită preventivă, circulând cu viteză redusă și atenție sporită.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Geoparcul Țara Hațegului, în fața unei noi revalidări UNESCO

Dacă în urma revalidării Geoparcul îşi păstrează statul internaţional, judeţul Hunedoara rămâne singurul din ţară care are pe teritoriul său trei desemnări în trei programe majore ale UNESCO: Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei (lista Patrimoniului Mondial), Parcul Naţional Retezat (Programul „Omul şi Biosfera”) şi Geoparcul Ţara Haţegului (Programul Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri).

Orchestra de Cameră Maggiore din Timișoara, în concert la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită în data de 3 iunie 2022, de la ora 12:30, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, la un Concert Cameral cu Orchestra de Cameră Maggiore din Timișoara.

Castelul Corvinilor va găzdui o nouă ediţie a Târgului European al Castelelor

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 27 - 28 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în programul manifestării fiind incluse demonstraţii de tir cu arcul, lupte medievale sau lecţii de spadă.