Ani mulți de închisoare pentru administratorul firmei care a făcut dezinsecţie într-un bloc din Timişoara, în 2019, iar doi copii şi mama unuia dintre ei au decedat

Data:

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa definitivă în cazul blocului de pe strada Mioriţa din Timişoara, unde în urma unei dezinsecţii doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat. Potrivit acestei sentinţe, administratorul frmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă a fost condamnat la 6 ani şi 9 luni de închisoare şi achitarea unor sume de bani.

Magistraţii Curţii de apel Timişoara au respins apelurile celor implicaţi în proces, astfel că au decis să menţină hotărârile judecătorilor de la Judecătoria Timişoara. Potrivit sentinţei definitive, patronul firmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic continuat cu substanţe toxice. 

Ioan Sorin Buţă a fost condamnat în iulie 2021 de Judecătoia Timişoara la 6 ani şi 9 luni de închisoare şi are de plătit daune morale de 150.000 de euro şi 700.000 de lei, sentinţa fiind menţinută de Curtea de Apel Timişoara. În luna noiembrie 2019, un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia din urmă, o tânără în vârstă de 28 de ani, au murit după ce în blocul în care locuiau, de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara, s-a făcut dezinsecţie şi deratizare. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au stabilit că a fost folosită substanţă Delicia – Gastoxin care conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related