Încep lucrările la platformele de colectare a deșeurilor din județ

Data:

Consiliul Judeţean Bihor a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru cele patru platforme de colectare a deşeurilor din Salonta, Marghita, Beiuş şi Aleşd, a anunţat instituţia luni, printr-un comunicat de presă.

“Data la care va începe construirea punctelor de colectare este 2 februarie. Într-o primă etapă se va face organizarea de şantier, iar apoi lucrările propriu-zise”, se arată în comunicat.

Lucrările vor fi făcute de asocierea firmelor Da Vinci Construct & Proiect SRL şi Antrepriză Construcţii Edilitare SRL, pentru 4,6 milioane lei, fără TVA. Investiţia este suportată de CJ Bihor.

Cele patru platforme vor trebui finalizate în termen de 120 de zile, adică până în luna mai a acestui an.

Apoi, cele 4 primării vor asigura funcţionarea acestor centre, unde bihorenii vor putea preda gratuit mai multe tipuri de deşeuri, care nu sunt colectate de operatorii de salubritate, cum sunt cele voluminoase. Ele vor putea deservi şi alte unităţi administrativ-teritoriale.

Asemenea platforme ar putea fi construite şi în alte zone din Bihor. “Urmează să dezvoltăm şi alte puncte de colectare, în primăvara anului 2023, în alte comunităţi mari din judeţ: Valea lui Mihai, Săcueni, Tinca, Ştei, Tileagd şi Vadu Crişului. Vom contacta primăriile să ne pună la dispoziţie terenul pe care să realizăm punctele de colectare. În felul acesta, în 2-3 ani, amenajându-se şi alte puncte, bihorenii vor putea să-şi depoziteze la distanţe rezonabile deşeurile mari. Depozitarea ilegală se va reduce şi judeţul Bihor va fi mai curat”, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, citat în acelaşi comunicat. 

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Spectacol pentru elevii orădeni susținut de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a prezentat marţi, la Colegiul naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, un spectacol în premieră, dedicat elevilor, în cadrul proiectului pilot în România "Teatru contemporan în săli de clasă", a informat marţi, într-un comunicat, teatrul orădean.

Opt percheziţii la persoane care sunt bănuite de furtul unui seif cu bani 

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, înscrisuri (bonuri de casă cu sume cheltuite), 15.900 de euro, 60.200 de lei, documentele autoturismului folosit, 2 staţii de emisie-recepţie şi obiecte vestimentare.

Şase asistente medicale din Bihor, Satu Mare și Sălaj, premiate la Oradea cu premiul ”Dr. Mozes Carol”

Iniţiatorul acestui premiu, Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi "cei mai buni dintre cei buni", pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare.