fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUSALVAMONT Sibiu are bază de salvare în stațiunea Păltiniș

SALVAMONT Sibiu are bază de salvare în stațiunea Păltiniș

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Sibiu a finalizat construcția bazei de salvare SALVAMONT din stațiunea Păltiniș , care este funcțională de la începutul lunii februarie 2022

Începând cu 1 februarie 2022, salvatorii montani de la SALVAMONT Sibiu își pot desfășura activitatea în zona stațiunii Păltiniș și în întreg arealul Munților Cindrel cu eficiență sporită și în condiții mult mai bune datorită finalizării construirii bazei de salvare Salvamont Păltiniș și a dotării ei cu echipamente medicale.

Investiția a fost realizată de Consiliul Județean Sibiu, sub autoritatea căruia se află Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, și a fost posibilă în urma finanțării obținute de Consiliul Județean Sibiu din fonduri guvernamentale nerambursabile, respectiv de la Ministerul Turismului, în baza admiterii proiectului depus, finanțare completată cu fonduri de la bugetul local al județului Sibiu. Contractul de finanțare cu Ministerul Turismului a fost semnat în data de 28 august 2019.

Clădirea bazei de salvare Salvamont Păltiniș este amplasată pe un teren cedat Consiliului Județean Sibiu de către Primăria Municipiului Sibiu, situat în vecinătatea Bazei sportive Șoimii Păltiniș în proximitatea intersecției drumului județean DJ 106 A Sibiu-Păltiniș cu drumul spre Șanta.

Baza Salvamont Păltiniș este este structurată în subsol, parter și etaj, cu următoarele funcțiuni:
SUBSOLUL cuprinde sală mică de pregătire fizică a membrilor echipajelor de intervenție, un spațiu de depozitare pentru echipament, un garaj pentru autovehicule de intervenție și snowmobil, și o centrală termică.
PARTERUL este compus dintr-un hol de acces pentru turiști, fiind dotat cu locuri pentru așteptare, rastel pentru schiuri și grup sanitar, un spațiu de prim ajutor, 4 camere de cazare pentru echipele de intervenție, dotate cu baie cu dușuri.
La ETAJ este sala de mese, care va putea fi folosită și ca spațiu pentru instructaj și alte activități, dotată cu oficiu pentru prepararea hranei, cămară pentru alimente și o mică magazie pentru materiale necesare instructajelor. De asemenea, mai sunt două spații de cazare, dintre care o cameră cu două paturi și o cameră cu 12 locuri (priciuri) dotate cu grup sanitar, wc, lavoar și dușuri.
Dintre DOTĂRILE bazei menționăm: paturi de consultație, paturi simple, saltele, dulap echipamente medicale, dulapuri haine, birouri, scaune, defibrilator, lampă de examinare, targă, aspirator secreţii, calculator+soft, mese+scaune (total 20 locuri), maşină spălat vase, plită ceramică, hotă, cuptor electric, frigider, corp depozitare, rafturi, etajere, paturi simple, paturi supraetajate, saltele, dulapuri, masă birou, scaune, mașină de spălat rufe, uscător.
În exteriorul clădirii a fost montat un panou de cățărare pentru antremanentul salvatorilor montani.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel