Un tânăr din Sibiu care trebuia să stea în carantină a fost prins la vama cu Ungaria

Data:

Un tânăr de 26 de ani, din Sibiu, a fost amendat, marți, după ce a fost prins la PTF Nădlac în timp ce se întorcea din Ungaria, în condițiile în care trebuia să stea în carantină.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad, marţi dimineaţa, în jurul orei 05:00, un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Sibiu, s-a prezentat la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra în România.

După efectuarea formalităţilor de intrare în ţară, precum şi a celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează deja în evidenţe ca fiind plasat în carantină la domiciliul declarat din judeţul Sibiu, pentru o perioadă de 10 zile, în urma unei deplasări într-o ţară cu risc epidemiologic ridicat.

Tânărul le-a spus autorităților că știa că a ieșit din carantină și că a plecat în Ungaria pentru a-şi rezolva unele probleme personale.

„Bărbatul nu a respectat măsura carantinării la domiciliu şi, aflându-se în interiorul perioadei de carantină, a mai efectuat o nouă călătorie în Ungaria pentru rezolvarea unor probleme personale. Echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate s-a constatat că pe numele bărbatului este emisă o alerta de tip << coronavirus asociat >> şi avea obligaţia legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu, respectiv până în data de 1 februarie inclusiv. Bărbatul a justificat ieşirea voluntară din carantină invocând noile modificări legislative cu privire la perioada de carantinare, fără să ţină cont că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acestea nu se aplică retroactive”, a transmis IJJ Arad.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Aradul ocupă locul 3 în clasamentul Municipiilor din România în ceea ce priveşte participarea populaţiei la recensământul online

Aradul ocupă locul 3 în clasamentul Municipiilor din România în ceea ce priveşte participarea populaţiei la recensământul online. Cel puțin asta rezultă din datele furnizate de Institutul Național de Statistică, la ultima comunicare. INS mai precizează că peste 65% din populaţia Municipiului Arad s-a autorecenzat.

Eveniment inedit în Arad: Expoziție internațională cu machete de trenuri

Peste 20 de colecţionari din Austria, Ungaria şi România vor expune la Complexul Muzeal Arad, de vineri până duminică, machete de trenuri şi clădiri feroviare într-un circuit interactiv cu o lungime de 120 de metri de cale ferată, garniturile în miniatură care vor anima evenimentul fiind de la locomotive cu aburi până la trenuri de mare viteză.