Județul Timiș are o platformă cu statistici la zi despre pandemia COVID-19 și campania de vaccinare

Data:

Județul Timiș are de curând o platformă dedicată cu informații statistice și în timp real „pentru a avea o imagine de ansamblu privind evoluția pandemiei și pentru o mai bună informare a cetățenilor”. Platforma este făcută în același mod precum cea a județului Bihor, lansată în urmă cu circa două luni, iar alte județe își pot face și ele un site asemănător.

„În actualul context, pentru a avea o imagine de ansamblu privind evoluția pandemiei și pentru o mai bună informare a cetățenilor din județul Timiș a fost creată o platformă online unde se regăsesc date, în timp real, legate de evoluția fenomenului epidemiologic la nivelul județul nostru”, a anunțat Direscția de Sănătate Publică Timiș.

Platforma, care poate fi accesată urmărind link-ul www.timiscovid19.ro, prezintă statistici și date legate de îmbolnăvirile cu virusul SARS-CoV-2, dar și modul în care decurge campania de vaccinare în Timiș. Toate aceste informații sunt actualizate zilnic, începând cu ora 13.00.

Site-ul a fost creat din inițiativa Direcției de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul graphs.ro și al Băncii Mondiale.

Graficile și informațiile prezentate vizual pe platforma Graphs.ro au fost folosite și de HotNews.ro în scop ilustrativ în multe articole publicate de-a lungul pandemiei.

Similar și alte județe care ar dori să-și realizeze un astfel de tablou cu informații oficiale și la zi cu tot ce ține de pandemia de COVID-19 ar putea să o facă folosind infrastructura și platforma Graphs.ro.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Zeci de elevi și studenți participă la prima ediție a Asthmathon by OncoGen căutând soluții pentru a schimba calitatea vieții pacientului alergic/astmatic

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, Asociația OncoGen și partenerii organizează, în zilele de 14 – 15 mai a.c., la sediul OncoGen Timișoara, un eveniment inedit: prima ediție Asthmathon, sub egida Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC).

Stejarul plantat de Regele Ferdinand în data de 1 mai 1923, va fi înlocuit cu unul plantat de Majestatea Sa Margareta

Stejarul plantat de Regele Ferdinand în data de 1 mai 1923 la intrarea în fosta Comenduire a Garnizoanei din Piaţa Libertăţii din Timişoara, dar care s-a uscat în ultimii ani, va fi donat Facultăţii de Artă din Timişoara, în locul lui urmând să fie sădit un alt stejar, săptămâna viitoare, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Zilele Porților Deschise la Universitatea Politehnica Timișoara

În zilele de 12 - 13 mai 2022, Universitatea Politehnica Timișoara organizează Zilele Porților Deschise. Elevii și cadrele didactice din sistemul preuniversitar sunt invitați să descopere, cu această ocazie, laboratoarelor facultăților, experimentele care se pot face aici, și să viziteze întregul campus al UPT. De asemenea, grupurile vor avea posibilitatea de a participa și la evenimentul Zilele Carierei UPT - ediția 2022, organizat în perioada 11-12 mai 2022, la Cantina Universitară UPT.