fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPalinca lui Fustos Imre, din nou multiplă câștigătoare la cel mai titrat...

Palinca lui Fustos Imre, din nou multiplă câștigătoare la cel mai titrat concurs de băuturi distilate din Europa

Publicat în

spot_img
spot_img

Fustos Imre și distileria sa de la Sfântu Gheorghe a obţinut trei titluri de Champion şi aproape 20 de medalii la unul dintre cele mai mari concursuri de băuturi distilate din Europa, desfăşurat recent la Debrecen, în Ungaria.

Fustos Imre este unul dintre cei doi proprietari ai distileriei Potio Nobilis și a spus că participarea la concursul “Quintessence” este an de an modul prin care își verifică nivelul calitativ al produselor sale. La ce de-a 12 ediţie, au fost jurizate 2176 de băuturi distilate, un număr record în istoria acestei competiţii.

“Vineri a avut loc festivitatea de premiere (…) Sanct Georgius a obţinut 3 titluri de Champion pentru Brandy, Pălinca de afine şi Distilat de Fetească Neagră. De asemenea, am mai obţinut 5 medalii de aur, 7 de argint şi 7 de bronz (…) Este o mare bucurie că “Brandy” a obţinut titlul de CHAMPION, adică cel mai bun la această categorie, pentru că e un produs care nici nu a fost încă lansat pe piaţă, o să-l lansăm cel mai probabil înainte de Paşti. Printre produsele premiate se mai numără pălinca de prune, cea de de struguri, de soc, de caise şi de afine, iar dintre produsele maturate pe pat de fructe, cele de prune, mere şi struguri” , a scris Fustos Imre, pe pagina de socializare.

Acesta a ţinut să menţioneze că la un concurs atât de prestigios precum”Quintessence” chiar şi o medalie de bronz înseamnă ” o mândrie pentru orice participant”.

” După ‘Destillata’ din Austria, “Quintessence” este cel mai mare concurs din Europa, al doilea ca număr de participanţi. Anul acesta au fost şi 6 distilerii din România, care au luat şi medalii, inclusiv de aur. Mă bucur că numărul lor creşte de la an la an, iar premiile dovedesc că avem calitate (…) Noi nu am fost la toate cele 12 ediţii ale “Quintessence”, dar de la a patra sau a cincea ediţie participăm pentru că an de an vrem să verificăm calitatea produselor noastre” , a mai spus acesta.

Fustos Imre şi prietenul său, Dezso Tibor, au început să facă pălincă din hobby în urmă cu aproape zece ani, iar de-a lungul timpului au preparat tot felul de sortimente de pălincă, inclusiv din porumbe, pere pădureţe, nuci verzi, ţelină scoruşe negre şi dovleac.

Instalaţia de distilare au cumpărat-o din străinătate şi au ales-o după un principiu devenit pentru ei “literă de lege” – să păstreze şi să aducă în pahar cât mai mult din gustul şi aroma fructului.

Aceştia spun că au vizitat multe distilerii din Europa înainte de a alege utilajul şi au făcut şi cursuri de arbitraj, învăţând de la cei mai buni specialişti care sunt defectele unei băuturi şi care sunt cauzele acestora.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel