Cele 20 de autobuze noi vor fi puse în circulație pe liniile din Târgu Mureș

Data:

Edilul Soos Zalton anunța în urmă cu un an că vrea autobuze urbane noi în Târgu Mureș. Visul lui se pare că a fost îndeplinit și noile autobuze vor intra în circulație.

Luni 7 februarie, la ora 5:00 dimineața, noile autobuze pornesc pe traseu. Liniile pe care acestea vor circula sunt: 4, 10, 12, 17, 18, 19, 20, 23, 27, 30B, 32, 43.

„Cele 20 de autobuze urbane noi, care sunt puse în circulație, sunt fabricate în 2021. Acestea au 12 m lungime și 3 m înălțime și sunt dotate cu aer condiționat. Motorul este Cummings Diesel Euro 6.Printre dotările standard: încălzire electrică, trape de ventilație în plafon, senzor de parcare, supraveghere video, ABS, ASR, limitator de viteză, oglinzi acționate electric, încălzire pe timp de iarnă, lumini de zi, lămpi de ceață față – spate, linoleum antiderapant din PVC, panou de informare a călătorilor în partea din față, afișaj electronic tip LED, sistem audio, etc.” – se arată în comunicatul de presă al administrației locale mureșene.

Acestea sunt primele autobuze dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest” vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor

Fondurile strânse la Tombola Festivalului "Maris Fest" care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 19-21 august, vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor din România, de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, patronat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir".

Au fost lansate 12 rachete antigrindină în județul Mureș

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, joi, lansarea primelor 12 rachete antigrindină din punctele aflate la Câmpeniţa, Cund şi Căpâlna de Sus, urmând ca după operaţionalizarea Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Mureş să fie active 16 puncte de lansare a rachetelor care vor proteja peste 330.000 de hectare de culturi din judeţele Mureş şi Alba.