Putin a făcut o vizită surpriză la Beijing în prima zi a Jocurilor Olimpice de Iarnă

Data:

Preşedintele rus Vladimir Putin salută vineri relaţii de o calitate ”fără precedent” ale Rusiei sale cu China lui Xi Jinping, în cadrul unei vizite, în prima zi a Jocurilor Olimpice (JO) de iarnă de la Beijing, în toiul unei crize cu Occidentul, relatează AFP.

”În ceea ce priveşte relaţiile noastre bilaterale, ele au progresat într-un spirit de prietenie, de parteneriat strategic. Ele au dobândit un caracter cu adevărat fără precedent”, a declarat Vladimir Putin la începutul întâlnirii sale cu omologul său chinez Xi Jinping, declaraţii transmise în direct de televiziunea rusă.

Preşedintele rus a salutat un ”exemplu de relaţii demne, în care unul îl ajută şi susţine în dezvoltarea sa pe celălalt”.

Potrivit Moscovei, Vladimir Putin şi Xi Jinping urmează să prezinte, în cursul acestei vizite, o ”Declaraţie” a ”viziunii lor comune” în domeniul securităţii internaţionale, în contextul în care tensuni între Rusia şi Occident se află la cel mai mare nivel, Occidentul acuzând Rusia de pregătirea unei invazii a Ucrainei.

Beijingul şi-a exprimat susţinerea faţă de Rusia în această criză ruso-occidentală.

Potrivit Kremlinului, este prevăzută, de asemenea, semnarea mai multor acorduri în cadrul acestei vizite a lui Vladimir Putin în China, inclusiv în domeniul strategic al gazelor naturale.

Vladimir Putin a evocat un contract privind furnizarea a zece miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an Chinei, din Extremul Orient rus.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.