fbpx
21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORARusia închide biroul Deutsche Welle din Moscova, după ce Germania a interzis...

Rusia închide biroul Deutsche Welle din Moscova, după ce Germania a interzis postul Russia Today

Publicat în

spot_img
spot_img

Rusia a ordonat joi închiderea biroului local al radiodifuzorului internaţional german Deutsche Welle (DW) şi oprirea programelor sale, ca represalii pentru interzicerea difuzării canalului de ştiri Russia Today în limba germană.

Enumerând „măsurile de retorsiune” adoptate de Moscova, Ministerul de Externe rus menţionează într-un comunicat „închiderea biroului” local al Deutsche Welle, „retragerea acreditărilor pentru toţi angajaţii” biroului şi „întreruperea emisiunilor” pe teritoriul Rusiei, scrie Agerpres, preluând AFP și Reuters.

Potrivit aceluiaşi comunicat al MAE rus, sunt prevăzute sancţiuni şi împotriva „reprezentanţilor structurilor de stat şi publice germane implicate în restricţionarea difuzării RT” în Germania.

Diplomaţia rusă anunţă totodată lansarea unei proceduri pentru declararea Deutsche Welle drept „agent al străinătăţii”, un calificativ dezonorant şi controversat ce a fost aplicat deja mai multor media ruse critice la adresa puterii de la Moscova.

MAE rus mai precizează că aceste măsuri constituie doar o „primă etapă” în cadrul acţiunilor de represalii ale Moscovei, promiţând un alt răspuns „în timp util”.

Russia Today, interzis în Germania

Aceste sancţiuni survin după ce autoritatea germană de reglementare în domeniul media (ZAK) a anunţat miercuri că interzice difuzarea canalului de ştiri Russia Today în limba germană (RT DE), lansat pe 16 decembrie şi care a primit deja interdicţie de difuzare prin satelit, folosind în schimb o licenţă sârbă.

În timp ce ZAK susţine că „autorizaţia necesară” pentru difuzarea RT.DE nu a fost „nici cerută, nici acordată”, Moscova consideră că respectivele măsuri au la bază „considerente politice”, venind într-un context de tensiuni între Rusia şi Occident.

Inaugurat în 2005 sub numele de Russia Today, canalul RT, finanţat de statul rus, s-a extins cu radiodifuzori şi site-uri în mai multe limbi, inclusiv engleză, franceză, spaniolă, germană şi arabă.

Considerat drept un instrument de propagandă al Kremlinului la nivel internaţional, acesta a stârnit controverse în mai multe ţări.

Sursă. Digi24.ro

Andrei Buda

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Grupul Partidului Popular European a aprobat primirea Partidului TISZA în rândurile sale

Partidul TISZA este condus de un fost aliat al lui Viktor Orbán și a obținut la alegerile europarlamentare din Ungaria un rezultat prin care, practic, a spulberat opoziția și promite să pună mari probleme Fidezs în viitor

Partidul Popular European, gata să primească în rândurile sale noul partid ungar de opoziţie Tisza, condus de Peter Magyar

Tisza a obţinut 7 din cele 21 de mandate de eurodeputat ce revin Ungariei, mai multe decât toate mandatele obţinute împreună de celelalte partide ungare de opoziţie, în timp ce Fidesz a obţinut 11 mandate, faţă de 13 în 2019.