Staţia Spaţială Internaţională va fi prăbuşită, controlat, pe Pământ

Data:

Staţia Spaţială Internaţională va mai funcţiona până în 2030, iar în 2031 va fi supusă unei operaţiuni de prăbuşire controlată pe Pământ, a anunţat NASA.

Staţia ar urma să cadă în mijlocul Oceanului Pacific, la 2.700 de kilometri distanţă de cea mai apropiată insulă. În acelaşi loc au fost scufundate până acum peste 260 de resturi spaţiale din anul 1971 şi până-n prezent. Staţia Spaţială Internaţională a fost lansată în 1998 şi a fost în permanenţă ocupată începând din 2000. Rusia va părăsi însă proiectul în 2025 şi va construi până în 2030 propriul laborator spaţial. China a lansat anul trecut primul modul al propriei staţii spaţiale şi până la finalul acestui an va fi complet operaţională.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro