Hatékony imádság

Data:

A neves amerikai lelkipásztor, John MacArthur a Márk 11,22-26 alapján arról tanít, hogy a hatékony imádságnak öt fontos összetevôje van: történeti, teológiai, spirituális, gyakorlati  és erkölcsi. Az elsô a történeti, mely szerint az imádozónak mindig emlékeznie kell arra, amit Isten tett vele egyénileg és közösségileg. A teológiai aspektus arra hívja fel a figyelmet, hogy minden vallási gyakorlatnak Istenre kell koncentrálnia. Azért fontos ezt hangsúlyozni, mert egyre terjednek azok az eszmék, melyek magában a vallási praktikákban látják a lényeget. Ilyen a pozitív gondolkodás tana. A pozitív gondolatok csak akkor segítenek, ha Jézus Krisztus váltságmûvére összpontosítva gyakoroljuk.

A spirituális összetevô a hit fontosságát emeli ki az imádság alkalmával. Bízni kell és bízhatunk abban, hogy Isten minden imádságot meghallgat és minden imádságra válaszol. Még akkor is, ha errôl nem tudunk vagy nen érezzük talán azért, mert nem egyezik meg azzal, amit kértünk. Az imádság gyakorlati összetevôje arra utal, hogy állandó beszélgetô viszonyban kell lennünk Istennel, és amit kérünk, mindig Jézus Krisztus nevében kérjük. Ez azonban nem jelenthet szómágiát. Az imádság utolsó, erkölcsi aspektusa pedig azt hangsúlyozza, hogy nincs imádságos élet megbocsájtás nélkül. A harag és a bûntudat megakadályoz bennünket abban, hogy ôszintén és tiszta szívvel imádkozzunk. Ahogy Isten megbocsát nekünk, ha megvalljuk a bûneinket; úgy nekünk is meg kell bocsájtanunk az ellenünk vétôknek. Ha ugyanis tartjuk a haragot, önmagunkat fosztjuk meg azoktól az isteni áldásoktól, amelyeket adni akar nekünk jóságos, mennyei Atyánk.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Egy modern kori messianizmus

A végidôkkel kapcsolatban arra int bennünket Jézus Krisztus, hogy hamis krisztusok fognak fellépni. Figyelmeztetését vonatkoztathatjuk olyan messianisztikus ideológiákra is, mint a kommunizmus és a nácizmus. Napjainkban keletkezett egy újabb messianizmus, amit transzhumanizmusnak neveznek.

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Putin la Moscova, dar n-a primit un răspuns

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite EFE.