Au început înscrierile pentru Festivalul Muzicii Maghiare

Data:

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti organizează a XVIII-a ediţie a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare, o formă de popularizare a literaturii muzicale clasice maghiare. Festivalul este dedicat tinerilor muzicieni din România, care se angajează să interpreteze şi piese semnate de compozitori maghiari.

Festivalul se desfăşoară în perioada 9-12 mai 2022, în primele trei seri măsurându-şi talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporţie de minimum o treime din timpul alocat, alături de compoziţii din literatura muzicală românească şi universală.

Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere, iar în cazul instrumentiştilor piese solo sau duouri (exclus concerte).

Înscrierile se fac până marți, 26 aprilie 2022, expediind pe cale electronică la adresa barahajnal@bumkk.ro următoarele:

  • curriculum vitae artistic (nu europass!), ce trebuie să conțină date de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx
  • înregistrarea pieselor din repertoriu (în format .mp4), pe baza căreia va avea loc preselecţia.

Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate pe data de marți, 2 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent.

Nu se percepe taxă de participare!

Participarea la festival a concurenților este condiționată de respectarea normelor sanitare în vigoare.

Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate (Paris, Roma, Budapesta), precum şi premii în bani în sumă de 300/200/100 euro impozabili.

Începând cu ediţia din 2016 decernăm, împreună cu Fundaţia ACCUMM, şi premiul In memoriam Ludovic Bács, câştigătorul acestui premiu fiind invitat să susţină la Institut recitalul care se va organiza în memoria dirijorului Ludovic Bács, în luna ianuarie a anului următor.

Începând cu ediţia din 2019 Academia IConArts oferă bursă unui tânăr interpret (violonist, chitarist, percuţionist, flautist sau violoncelist) în vederea participării la masterclass-uri timp de 10 zile, organizate în cadrul academiei, în Transilvania.

Şi în această ediţie aşteptăm votul spectatorilor, căci ei decid pe cine vor revedea, reasculta în cadrul unui recital integral la institutul nostru în ajunul Crăciunului.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de luni, marți şi miercuri, 9-11 mai 2022, începând cu ora 18.00.

Festivitatea de premiere și concertul de gală vor avea loc joi, 12 mai.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Lucrări ale unor fotografi şi cineaşti maghiari, prezentate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia va fi deschisă până la data de 5 iunie şi prezintă lucrări care provin din expoziţiile “Fotografii ale unor artişti plastici” şi “Fotografii ale unor cineaşti”, expuse anterior la Muzeul de Artă Contemporană (Műcsarnok) din Budapesta.

Ştefan Hell, laureat al Premiului Nobel, conferenţiază la Academia Română

Ştefan Hell, membru de onoare al Academiei Române şi laureat al Premiului Nobel, va conferenţia la Academia Română, joi, în calitate de invitat special al simpozionului internaţional „Biodinamica - o abordare transdisciplinară“.