Primăria Arad nu mai are bani pentru căldura furnizată populaţiei

Data:

Primăria Arad nu mai are bani pentru a achita facturile la gazul consumat pentru producerea agentului termic livrat populaţiei, care se ridică, în medie, la un milion de lei pe zi, iar gazul mai este asigurat pentru zece zile, în timp ce mulţi localnici se plâng că în locuinţe este la fel de frig ca înainte de 1989.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, marţi, că furnizorul de gaz cere în continuare plata facturilor în avans, însă municipalitatea încasează puţin bani din taxe şi impozite în această perioadă şi nu are lichidităţi.

“În momentul de faţă avem gazul asigurat vreo zece zile. Problema este aceeaşi: pe lângă faptul că noi deja suntem cu plăţi în avans din cauza preţului foarte mare, am trecut de luna martie-aprilie cu subvenţiile, nu mai avem nici încasări, pentru că suntem la început de an şi populaţia nu a luat cu asalt casieriile Primăriei să plătească taxele şi impozitele. Nu avem lichidităţi pentru a putea plăti, acesta este riscul cel mai mare pe care îl au şi alte primării din ţară”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

El a adăugat că “aşteaptă un semnal din capitală”, precizând că municipalitatea a plătit în acest sezon rece, în medie, un milion de lei pe zi pentru a asigura încălzirea locuinţelor, adică în jur de 30 de milioane de lei pe lună. În zilele geroase, încălzirea a costat municipalitatea chiar şi două milioane de lei pe zi.

“Este imposibil de susţinut financiar de o administraţie locală pe termen lung”, a spus primarul.

Pe de altă parte, în ultimele două luni mulţi arădeni ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic s-au plâns că au avut cele mai mici temperaturi în case din ultimii 30 de ani.

În oraşul Arad, agentul termic este asigurat de CET Hidrocarburi, care mai are aproximativ 25.000 de clienţi casnici, cu circa 10.000 mai puţini decât în urmă cu zece ani, după ce mulţi s-au debranşat şi au optat pentru centrale de apartament pe gaz

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Primăria Arad a început o operaţiune de demolare a peste 80 de balcoane de la apartamentele a cinci blocuri sociale

Primăria Arad a început, marţi, o operaţiune de demolare a peste 80 de balcoane de la apartamentele a cinci blocuri sociale, construite începând cu 2008 de municipalitate, din cauza riscului mare de prăbuşire, acestea fiind construite din lemn, care însă a putrezit.