Timișoara înghițită de gunoaie; Liga Vest a lansat campania ”Mizerie la metru”

Data:

Capitala Banatului, condusă de administrația Fritz, a devenit o adevărată capitală a gunoaielor. Recent, organizația civică Liga Vest a lansat “Harta rușinii” la care, împreună cu timișorenii, lucrează în cadrul campaniei “Timișoara – Mizerie la metru”.

Liga Vest bate obrazul administrației timișorene ce nu pare deloc preocupată de mizeria și gropile din orașul în care au mărit taxele și impozitele, tarifele pentru agentul termic, tarifele de parcare și au lăsat în frig școli, spitale, grădinițe și zeci de mii de timișoreni, platnici de bună credință la Colterm pentru servicii nelivrate.

Una câte una, pe “harta rușinii” apar cele mai murdare zone ale orașului. Și sunt tot mai multe, asta deși municipiul are nu mai puțin de patru operatori de salubritate care, însă, nu prea sunt văzuți prin oraș. Frustrați pentru situație, timișorenii îşi varsă of-ul pe rețelele sociale și, cu ruleta în mână, s-au apucat să măsoare ignoranța autorităților.

”Stiți care e cea mai curată stradă din Timișoara? Ați ghicit! Strada Eneas, cea pe care locuiește primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Cine trebuie să facă muncă neplătită pentru a menține lună și bec “strada primarului”? Vă invităm să măsurați înălțimea stratului de frunze, noroi, frunze, nisip, adunat la marginea trotuarului, pe strada pe care locuiți”, spun cei de la Liga Vest în campania lansată.

”Vă invităm să ne trimiteți, prin mesaj privat, fotografii din zonele unde locuiți sau pe unde aveți drum, cu grosimea stratului de mizerie de la marginea carosabilului, menționând și strada, în mesaj privat pe pagina de Facebook Liga Vest sau pe adresa de email admin@ligavest.ro. Apoi, cu această hartă a rușinii privind mizeria și implicit poluarea generată, pe arterele publice ale orașului, putem împreună să facem curățenie în câteva locuri, cel mai grav afectate, pentru a bate obrazul edililor și a da un exemplu împotriva lipsei de implicare a administrației timișorene. Și, mai mult, pentru a începe demersurile legale pentru a obliga Primăria să solicite efectuarea de lucrări de curățenie pe toate străzile din Timișoara”, susțin reprezentanții organizației.

Administrația timișoreană nu a venit cu explicații pertinente, dar în comunicările oficiale cu toții susțin că sunt nemulțumiți cum arată orașul.

“Nu mă încântă deloc să văd mizeria asta în orașul meu. Să explic care sunt trei dintre cauzele principale: pentru că refacem rețeaua de termoficare din oraș, pentru că nu avem încă pârghii suficient de tari să facem firmele de construcții să-și respecte toate angajamentele și apoi contractul de salubrizare a orașului, încheiat în 2019, e foarte departe de a fi perfect (sunt probleme cu curățenia în oraș de multi ani) și va trebui modificat.”, spunea pentru presa locală viceprimarul Ruben Lațcău.

Ce ne mai asigură primăria: are discuții constante cu toți operatorii de salubritate. Între timp, Timișoara continuă să se afunde în gunoaie.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 noiembrie 2022.