MOL România și Salvați Copiii România donează echipamente medicale în valoare de 300.000 EURO

Data:

MOL România anunță semnarea unui parteneriat cu organizația Salvați Copiii România și donează 300.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, cu care vor fi dotate șase spitale din România. Astfel, MOL continuă să sprijine sistemul medical din România și contribuie continuu la modernizarea unor secții medicale esențiale, pentru a le oferi o șansă în plus la viață copiilor născuți prematur și nu numai. Echipamentele vor avea ca destinație secțiile de pediatrie ale spitalelor din Timișoara, Pitești, Brașov, Giurgiu, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe.

„Suntem extrem de onorați de colaborarea cu Salvați Copiii România și de proiectul pe care îl vom concretiza împreună, pentru că are o încărcătură emoțională uriașă, vorbim despre copii aflați în situații vulnerabile și care pot primi o șansă la viață cu ajutorul medicilor și al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităților și să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România. Povestea noastră de succes în afaceri merge mai departe, în sinergie cu inițiativele de responsabilitate socială,” a declarat Camelia ENE, CEO și Country Chairman MOL România.

În România, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur în fiecare an, arată datele Salvați Copiii, iar sute de bebeluși luptă chiar din primele zile pentru viața lor și au nevoie de infrastructură medicală modernă, care să le ofere o șansă  în plus.

 „Poate mai mult decât alte programe ale Salvați Copiii din cei 32 de ani de activitate în România, acest program de dotare a maternităților și unităților medicale ne-a oferit cele mai bune lecții. Am învățat în anii din urmă, de când suntem partenerii medicilor, că responsabilitatea socială este un bun de preț al societății, care poate muta chiar și munții. Apreciem enorm gestul partenerilor de la MOL, împreună vom reuși să dotăm șase spitale cu echipamente performante,” menționează Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Prin parteneriatul încheiat cu Salvați Copiii, MOL România își reafirmă angajamentul de a sprijini comunitățile locale prin inițiative care  pot furniza tehnologie performantă, atât de necesară în cadrul  actului medical, cu beneficii imediate, dar și pe termen lung.  

 „Ecograful care va ajunge pe secția noastră ne va permite monitorizarea și evoluția copiilor care au probleme renale, digestive, cardiace. Ne va ajuta mult în diagnosticarea malformațiilor congenitale.

Lunar, în cadrul secției se efectuează 150-200 de consultații și avem pacienți cu vârste între un an și 18 ani. Ecograful cu care lucrăm în acest moment este vechi și nu mai avem rezultatele cele mai bune. Ne bucurăm foarte mult că organizația Salvați Copiii și MOL România au decis să sprijine spitalul nostru și ne-au implicat în acest proiect,”a declarat Dr. Bodó Erika, medic primar pediatru, șef Secție Pediatrie, Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe.

Unitățile medicale beneficiare ale proiectului MOL România și Salvați Copiii România sunt:

  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara – analizor de toxicologie, perfuzomat;
  • Spitalul de Pediatrie Pitești – nebulizator pentru dezinfecție, fierăstrău profesional ortopedie,  aspirator chirurgical, infuzomat;
  • Spitalul Clinic de Copii Brașov- incubator, masă radiantă;
  • Spitalul Județean de Urgență Giurgiu – pulsoximetru, aspirator secreții, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact;
  • Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc – paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG;
  • Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe –   ecograf cu trei sonde.

Toate echipamentele vor fi achiziționate de Salvați Copiii România, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Necesarul de dotări a fost determinat în urma discuțiilor cu medicii și directorii spitalelor implicate, iar livrarea echipamentelor se va face începând cu finalul lunii februarie.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Festivalul Filmului Francez va avea loc între 1 şi 12 iunie, în mai multe orașe transilvănene

Festivalul Filmului Francez, ediţia a 26-a, are loc între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.