Muzeul Banatului scoate dragostea la concurs

Data:

Despre dragoste s-au scris pagini întregi, însă de fiecare dată a mai rămas ceva de adăugat. Lipsit de orice fel de interes și bazat pe sacrificiu, acest sentiment nobil a pus stăpânire pe multe inimi care în cele din urmă și-au unit destinele pentru a ajunge la fericire.

În funcție de vreme și mai ales de vremuri, dragostea a fost exprimată în cele mai diferite moduri în funcție de imaginația, și de ce să nu recunoaștem, curajul de care au dat dovadă ”actorii” ce au ales să joace pe scena iubirii.

Psihiatrul american Karl Augustus Menninger spunea că ”dragostea îi vindecă pe oameni; pe cei ce o dăruiesc și pe cei ce o primesc”, iar Octavian Paler a opinat că ”dragostea nu este doar un zâmbet, o floare, ci un suflet rănit și vindecat de altul”.

Nu de puține ori, noi, oamenii, am încercat să imortalizăm anumite clipe, anumite gesturi tandre pe care le-am făcut față de persoana iubită, pentru ca peste ani și ani să ne aducem aminte de momentele magice petrecute alături de sufletul pereche.

Într-o societate în care consumerismul câștigă din ce în ce mai mult teren, reprezentanții Muzeului Banatului din Timișoara lansează o provocare pe care unii o pot considera ”depășită”. Aceasta sună în felul următor: ”Arată-ne ce-nsemna pe vremuri dragostea, trimițându-ne o fotografie din colecția ta! Deschide cufărul cu amintiri, alege o fotografie „îndrăgostită” și trimite-ne-o pe e-mail. Adaugă-i o scurtă descriere, să primească șarmul semnăturii tale. Fotografia trebuie să simbolizeze „îndrăgostiții” și vor fi luate în considerare doar cele dinainte de anii ’90. Nu uita să specifici în e-mail numele și prenumele, vârsta și numărul de telefon”.

Reprezentanții instituției de cultură au pregătit mai multe premii pentru câștigători, în valoare de 2500 de lei, dar va fi organizată și o expoziție cu vernisaj. Cei care doresc să participle la concurs trebuie să trimită fotografiile însoțite de descrieri pe adresa de e-mail 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐦𝐧𝐚𝐛@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦 până în data de 23 februarie, ora 12. Potrivit organizatorilor, toate fotografiile vor fi postate pe paginile de Facebook și Instagram ale muzeului și vor putea fi votate până marți, 1 martie, ora 12.00. Anunțarea câștigătorilor va fi făcută în aceeași zi.

Se sărută, ah, se sărută tinerii subțiri și îndrăgostiți, atât de subțiri ca și cum ar ignora existența pâinii pe lume” – Tinerii – de Nichita Stănescu.

Sursă foto: film „Declarație de dragoste” ( 1985 )

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat primul laborator 5G Nokia

În cadrul parteneriatului strategic dintre Nokia și UPT, început acum mai bine de 30 de ani, prioritățile au fost permanent sprijinirea învățământului și cercetării avansate în domeniul tehnic și o mai bună integrare între mediul academic și mediul de afaceri.