Protocol de colaborare între Muzeul Țării Crișurilor și Centrul de Studii Interdisciplinare al Academiei Române

Data:

La începutul acestei luni a fost parafat un protocol de colaborare între Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, reprezentat de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager interimar al instituției, și Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, aflat sub autoritatea științifică a Academiei Române, din subordinea Universității din Oradea, reprezentat de  prof. univ. dr. Sorin-Domițian ȘIPOȘ, directorul Centrului. Se continuă astfel fructuoasele demersuri vizând o amplă și generoasă deschidere instituțională spre cele mai diverse arii științifice și culturale naționale și internaționale ale ambelor entități științifice și culturale.

           „ Protocolul, încheiat în spiritul Constituției României și fundamentat pe conținutul prevederilor Legii Naționale a Educației și ale Legii Muzeelor, își propune interconectarea Muzeului Țării Crișurilor, având ca suport logistic diligențele și demersurile Centrului de Studii Interdisciplinare, la circuitul științific național și internațional. La rândul său, Muzeul Țării Crișurilor își asumă sprijinul logistic în activitățile de cercetare cultural-științifică comune, care să confere prestigiu și dimensiune axiologică celor două organisme contribuente. În acest sens, au fost stipulate domeniile care vizează demersul celor două entități: elaborarea unor proiecte de cercetare științifică, implicarea specialiștilor celor două instituții în susținerea unor conferințe, simpozioane și dezbateri, precum și participarea în comun la derularea unor colaborări cu instituții de notorietate științifică. Inițiativa este una de anvergură, cu perspective promițătoare, dedicată cercetării interdisciplinare în diverse arii ale științei și culturii, benefică studenților, masteranzilor și doctoranzilor și cu impact în cele mai selecte medii academice naționale și internaționale.” – anunță Conducerea Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Spectacol pentru elevii orădeni susținut de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a prezentat marţi, la Colegiul naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, un spectacol în premieră, dedicat elevilor, în cadrul proiectului pilot în România "Teatru contemporan în săli de clasă", a informat marţi, într-un comunicat, teatrul orădean.

Opt percheziţii la persoane care sunt bănuite de furtul unui seif cu bani 

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, înscrisuri (bonuri de casă cu sume cheltuite), 15.900 de euro, 60.200 de lei, documentele autoturismului folosit, 2 staţii de emisie-recepţie şi obiecte vestimentare.

Şase asistente medicale din Bihor, Satu Mare și Sălaj, premiate la Oradea cu premiul ”Dr. Mozes Carol”

Iniţiatorul acestui premiu, Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi "cei mai buni dintre cei buni", pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare.