fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORProtocol de colaborare între Muzeul Țării Crișurilor și Centrul de Studii Interdisciplinare...

Protocol de colaborare între Muzeul Țării Crișurilor și Centrul de Studii Interdisciplinare al Academiei Române

Publicat în

spot_img
spot_img

La începutul acestei luni a fost parafat un protocol de colaborare între Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, reprezentat de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager interimar al instituției, și Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, aflat sub autoritatea științifică a Academiei Române, din subordinea Universității din Oradea, reprezentat de  prof. univ. dr. Sorin-Domițian ȘIPOȘ, directorul Centrului. Se continuă astfel fructuoasele demersuri vizând o amplă și generoasă deschidere instituțională spre cele mai diverse arii științifice și culturale naționale și internaționale ale ambelor entități științifice și culturale.

           „ Protocolul, încheiat în spiritul Constituției României și fundamentat pe conținutul prevederilor Legii Naționale a Educației și ale Legii Muzeelor, își propune interconectarea Muzeului Țării Crișurilor, având ca suport logistic diligențele și demersurile Centrului de Studii Interdisciplinare, la circuitul științific național și internațional. La rândul său, Muzeul Țării Crișurilor își asumă sprijinul logistic în activitățile de cercetare cultural-științifică comune, care să confere prestigiu și dimensiune axiologică celor două organisme contribuente. În acest sens, au fost stipulate domeniile care vizează demersul celor două entități: elaborarea unor proiecte de cercetare științifică, implicarea specialiștilor celor două instituții în susținerea unor conferințe, simpozioane și dezbateri, precum și participarea în comun la derularea unor colaborări cu instituții de notorietate științifică. Inițiativa este una de anvergură, cu perspective promițătoare, dedicată cercetării interdisciplinare în diverse arii ale științei și culturii, benefică studenților, masteranzilor și doctoranzilor și cu impact în cele mai selecte medii academice naționale și internaționale.” – anunță Conducerea Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.