Luna martie, dedicată memoriei foștilor deținuți politici bihoreni la Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Data:

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Asociația Cei 40 de Mucenici, va derula, în luna martie a.c., proiectul ”Uitarea înseamnă o nouă condamnare”, care se adresează elevilor de liceu interesați de represiunea comunistă și memorialistica detenției.   

Activitățile care se vor derula în cadrul acestui program educativ vizează, în prima parte, o prezentare a ceea ce a însemnat regimul carceral din perioada comunistă, susținută de muzeograful dr. Cristina Liana Pușcaș, apoi vizionarea unui documentar video, realizat cu unul dintre foștii deținuți politic bihoreni, respectiv, în ultima parte, se vor purta discuții privind rezistența și represiunea comunistă.

Proiectul va fi lansat pe 9 martie 2022, când, în România, se marchează Ziua Foștilor Deținuți Politic și se va derula timp de patru săptămâni, în baza unor programări prealabile.   

Întâlnirile cu elevii se vor desfășura la secția Muzeului Orașului Oradea (Cetatea Oradea), Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41, de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00, și fiecărei clase de elevi i se va aloca o oră. Costul unui bilet de intrare este de 5 lei/persoană.

Cadrele didactice interesate sau elevii care doresc să cunoască mai mult despre ce a însemnat Gulagul românesc se pot înscrie la acest program la numărul de telefon: 0359/191.096.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Cadavrul unei femei, găsit în saci menajeri într-o benzinărie dezafectată din Bihor. Suspectul este un profesor universitar

Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost descoperit, miercuri, într-o benzinărie dezafectată din satul bihorean Corniţel, cazul fiind anchetat de procurorii şi poliţiştii din judeţul Cluj, care bănuiesc că ar fi al unei tinere care a fost dată dispărută la sfârşitul săptămânii trecute.

Grupare specializată în distribuirea drogurilor în Oradea, destructurată

Unsprezece percheziţii domiciliare au avut loc luni într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în distribuirea drogurilor de risc şi de mare risc pe raza municipiului Oradea şi în comunele limitrofe, cinci persoane fiind reţinute.

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 5 ani închisoare după ce și-a înjunghiat soția de cinci ori

Paul Kover, fostul șef al Poliției Locale Oradea, care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce îşi înjunghia soţia, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea, scrie ziarul local Bihon. Acesta fusese inițial condamnat la 8 ani de închisoare, însă judecătorii au admis apelul prin care a cerut reducerea pedepsei. Decizia este una definitivă.