Grevă spontană la Uzina Mecanică din Cugir

Data:

Un conflict de muncă spontan a izbucnit, vineri dimineața, la Uzina Mecanică din Cugir. Câteva sute de oameni de la „Fabrica de sus”, care lucrează pe secțiile de armament și muniție, au oprit lucrul și au ieșit în fața fabricii într-un protest spontan generat de salariile foarte mici.

Majoritatea oamenilor spun că au salarii sub 2.000 de lei chiar dacă au peste 30 – 35 de ani vechime. Asta în condițiile în care aceștia lucrează pe secții în condiții speciale, în producția de armament și de muniție. De asemenea, oamenii se plâng și de condițiile dificile în care sunt nevoiți să lucreze.

Principalele revendicări sunt legate de condițiile de muncă și de creșterile salariale:

„Din anul 2020 nu am avut nicio creștere salarială. La noi s-au făcut doar hârtii, noi nu mai avem încredere și vrem să vorbim cu domnul director general să ne asigure că vom aveam creșteri începând cu luna februarie. Nu vrem să cerșim, nu vrem banii nimănui. Ne dorim respect, să avem de lucru să ne câștigăm o pâine, să ne creștem copiii”, au spus angajații.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.