fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEIsraelul a anunţat evacuarea familiilor personalului diplomatic din Ucraina

Israelul a anunţat evacuarea familiilor personalului diplomatic din Ucraina

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul de Externe din Israel a emis, vineri, un avertisment de călătorie pentru Ucraina şi a anunţat evacuarea personalului ambasadei şi a familiilor diplomaţilor israelieni staţionaţi acolo, pe fondul temerilor privind o invazie rusă, informează Times of Israel.

Într-un comunicat al ministerului, israelienii aflaţi în prezent în Ucraina au fost îndemnaţi să ia în considerare părăsirea ţării şi „în orice caz să evite apropierea de centrele de tensiune”.

De asemenea, s-a cerut israelienilor care sunt acolo să se înregistreze online la minister. Aproximativ 4.000 de israelieni au făcut acest lucru până vineri, dar s-ar putea ca numărul să fie de două ori sau de trei ori mai mare, conform Channel 13.

Israelienii care plănuiesc să călătorească în Ucraina ar trebui să reconsidere acest lucru, a adăugat ministerul. Ministerul de Externe a declarat că a decis să evacueze familiile diplomaţilor şi personalului israelian de la ambasada de la Kiev.

Ambasada va continua să funcţioneze, mai puţin de 10 diplomaţi rămânând deocamdată, susţine Channel 13. Statele Unite şi alte câteva ţări au luat deja măsuri pentru a evacua familiile diplomaţilor din Ucraina, în timp ce Marea Britanie i-a îndemnat vineri pe cetăţenii britanici de acolo să „plece acum, cât timp sunt încă disponibile mijloace comerciale”.

În comunicatul Ministerului de Externe, care a citat „înrăutăţirea situaţiei” din Ucraina, nu se menţionează Rusia şi nici perspectiva unei invazii ruse.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Bruxellesul recomandă îngheţarea a peste 13 miliarde de euro destinaţi Ungariei

Comisia Europeană consideră că Ungaria nu a progresat suficient în privinţa reformelor şi propune suspendarea a 7,5 miliarde euro din banii de Redresare şi Rezilienţă