fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEÁlszent érdeklôdés

Álszent érdeklôdés

Publicat în

spot_img
spot_img

Vallástudományi látogatást tettek a jeruzsálemi teológiai intézetek képviselôi a Názáreti Jézusnál a Nagytemplomban, ahol a rabbi fogadta ôket. A fôpapok, az írástudók és a vének arról érdeklôdtek, hogy honnan jön a hatalom azokhoz a cselekedetekhez, amelyek méltán bolygatták fel Júdea, Samária, Galilea, de a Tízváros lakosságát is? – Így indulhatott volna egy korabeli újságcikk a Márk 11,23-27. bibliai szakaszáról, de a helyzet mégsem volt ilyen rózsás.

Valójában hihetetlenül elsötétül a kép azután, hogy az Úr az elôzô fejezetben még arról szól, micsoda hatalma van a kételkedés nélküli hitnek. Utána pedig jönnek a hivatalosok, akiknek hivatalból tisztában kellett volna lenniük a hittel és annak hatásaival, de hihetetlen szûklátókörûségrôl tesznek bizonyságot. Isten Szentlelke mentsen meg bennünket ettôl a vakságtól, amely már metafizikai méreteket ölt! Ne kelljen számunkra magyarázni, miért jó a jó, szép a szép és igaz az igaz! Kérjük Istentôl az értékek felismerésének képességét, mert ha maradunk a mindenkori hivatalosok és írástudók szintjén, eltévedünk és elveszünk abban a rejtekben, ami a világ. Vár ránk az Ország, ahol Isten Fiának nem kell magyarázkodnia, nem kell igazolnia magát, hanem taníthat és figyelmes hallgatók veszik körül. Legyünk közülük már most egy!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Adventi váradalmaink

Gondoljuk csak végig, mire várunk az ezidei Adventben! Amellett, hogy várjuk Karácsony eljöttét, amikor a mi Urunk, Jézus Krisztusunk testet öltését ünnepeljük.

Az Újtetámentum hagyományozása

A Szentírás eredetisége és megbízhatósága komoly kérdéseket vet fel, amellyel külön teológiai tudományág foglalkozik. Minden kritika ellenére megállapítható, hogy a Biblia szavai mindenütt egyeznek azokkal a kéziratokkal, amelyek újra és újra felfedezésre kerülnek.