Vasile Dîncu, în vizită de informare la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” din Bistriţa

Data:

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, s-a aflat sâmbătă, 12 februarie, în vizită de informare la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” din Bistriţa. Echipa de comandă a brigăzii a prezentat starea actuală a unităţii, tehnica din dotare, misiunea, obiectivele şi proiectele de modernizare a infrastructurii, atât cele aflate în plină desfăşurare, cât şi cele planificate pentru perioada viitoare. 

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul apărării naţionale a avut o întâlnire cu familiile eroilor brigăzii căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, precum şi cu militari răniţi în misiunile externe. Cu acest prilej, Vasile Dîncu a conferit cea mai înaltă distincţie a Armatei României plutonierului-adjutant Daniel Claudiu Sfecheş, fratele sublocotenentului post-mortem Marius Florin Sfecheş, care şi-a pierdut viaţa la 1 octombrie 2010, în Afganistan, şi plutonierului-major Anca Filip, sora sublocotenentului post-mortem Cristian-Petru Filip, căzut în acelaşi atac.

Aceeaşi distincţie a fost conferită şi unor militari bistriţeni răniţi în misiuni internaţionale: plutonier-adjutant Vasile Zbâncă, plutonier-adjutant (rtr.) Florin Boc, sergent-major Gabriel Czifrak, sergent Ionuţ-Marius Brumă, caporal clasa I Ioan-Iosif Reman şi fruntaş Floare Dorian-Emil Reman.

„Este impresionant că fratele şi sora eroilor sublocotenenţi Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip duc mai departe, în aceeaşi brigadă, misiunile fraţilor lor. Mulţumesc domnule plutonier-adjutant Daniel Claudiu Sfecheş şi doamnă plutonier-major Anca Filip pentru modul profesionist în care vă faceţi datoria faţă de Ţară şi vă încredinţez că memoria fraţilor dumneavoastră nu va fi nicicând uitată,” a declarat Vasile Dâncu.

Ministrul apărării naţionale i-a asigurat pe militarii răniţi de întregul său sprijin pentru depăşirea tuturor problemelor cu care s-ar putea confrunta. „Curajul şi spiritul de sacrificiu dovedite de dumneavoastră pe câmpul de luptă, felul în care reuşiţi să învingeţi, în fiecare zi, suferinţele reprezintă pentru fiecare dintre noi exemple de patriotism autentic,” a spus ministrul Dîncu.

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit, de asemenea, cu cadre militare în rezervă şi retragere din garnizoana Bistriţa, pe care i-a informat că este la curent cu problemele cu care aceştia se confruntă. 

„Ne-am apucat serios de treabă pentru a găsi soluţii pragmatice pentru rezolvarea problemelor semnalate de dumneavoastră, în special a celor legate de eliminarea inechităţilor din sistemul de pensii militare. Suntem în permanent dialog cu echipele de conducere a structurilor centrale ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi am toată încrederea că vom reuşi să deblocăm procesul legislativ prin care să acordăm tratament egal şi corect tuturor celor din rezerva armatei, indiferent de perioada în care şi-au servit ţara,” a declarat Vasile Dîncu.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.