Prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani

Data:

Prețul petrolului a atins, luni, cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani.

Totul se petrece pe baza temerilor că o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia ar putea declanșa sancțiuni americane și europene care ar perturba exporturile de la cel mai mare producător mondial pe o piață deja restrânsă.

Cotația țițeiului european (BRENT) a urcat luni dimineață pe piețele asiatice până la 96,16 dolari/baril, cel mai mare nivel din septembrie 2014 până acum. În același timp, prețul țițeiului american (WTI) a crescut cu 1,41 dolari (+1,5%) și a ajuns la 94,94 dolari pe baril.

Declarațiile Statelor Unite despre un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei au zguduit piețele financiare mondiale.

„Dacă trupele se pun în mișcare țițeiul Brent va depăși fără probleme nivelul de 100 de dolari”, a declarat analistul Edward Moya, citat de Reuters.

“Prețurile petrolului vor rămâne extrem de volatile și sensibile la actualizări progresive cu privire la situația din Ucraina”, a adăugat el.

Tensiunile apar pe măsură ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, grup cunoscut sub numele de OPEC+, se luptă să crească producția, ținând cont de angajamentele lunare de a crește producția cu 400.000 de barili pe zi până în martie.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.