Guvernul aprobă o investiţie de 246 de milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului de avertizare a fenomenelor meteo severe

Data:

Guvernul a aprobat, miercuri, o investiţie de 246 de milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice severe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

“O investiţie estimată la 246 de milioane de lei, care va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, dar şi de la bugetul de stat a fost aprobată astăzi prin hotărâre de Guvern. Este vorba despre aprobarea principalelor caracteristici şi indicatori tehnico-economici aferenţi ai obiectivului de investiţii ‘Modernizarea infrastructurii de monitorizare şi avertizare a fenomenelor hidro-meteorologice severe în vederea asigurării protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale – INFRAMETEO’. Prin acest proiect se va dezvolta sistemul naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase”, a afirmat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

El a precizat că investiţia vizează toate cele şapte centre meteorologice regionale. “Această investiţie poate veni în prevenirea unor situaţii nedorite în care bunuri materiale, dar şi vieţi de oameni ar fi puse în pericol”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Vreme deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie

Administratia Nationala de Meteorologie a transmis o informare meteorologică pentru intervalul 3 aprilie, ora 10 - 5 aprilie, ora 10. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

Cod galben de ploi şi vânt în aproape jumătate de ţară, până sâmbătă seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod galben de ploi şi vânt valabilă în următoarele două zile în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali, precum şi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.