Petiție pentru reintroducerea vacanței intersemestriale

Data:

Petiție pentru vacanța intersemestrială. 60 de resorturi din zona de munte cer Ministerului Educației să fie reintroduse zilele libere din februarie pentru școlari. Reprezentanții din turism spun că economia locală ar avea numai de câștigat. De partea lor sunt elevii, părinții și profesorii, care susțin că e nevoie de o pauză între semestre. În lipsa vacanței din acest an, mulți dintre părinți și-au învoit copiii de la școală și i-au dus la munte.

„Sistemul HoReCa suferă grav de pe urma acestei vacanțe luate”
Reprezentanții din turism au semnat recent o petiție pe care au înaintat-o Ministerului Educației. Aceștia cer reintroducerea vacanței intersemestriale, cu posibilitate de facilități fiscale pentru elevi și părinți.

Andrei Pintenaru, profesor de schi, semnatar al petiției: Suntem afectați grav pentru că sistemul HoReCa suferă grav de pe urma acestei vacanțe luate.

Dacă în alți ani, în această perioadă la Azuga erau peste 1.000 de copii pe pârtii, zilele acestea sunt cel mult 200 de persoane, cu tot cu părinți.

În petiția înaintată Ministerului Educației, 60 de resorturi de schi și snowboard din întreaga țară cer pentru anul școlar viitor reintroducerea vacanței de două săptămâni, în intervalul 1 februarie – 15 martie 2023.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Workshop despre schimbările climatice la Facultatea de Inginerie din Baia Mare

Peste 150 de liceeni de la unități de învățământ din Baia Mare și Șomcuta Mare au participat vineri, 13 mai, la workshopul “Schimbările climatice din perspectiva lumii contemporane”, eveniment organizat de Departamentul de Ingineria Resurselor Minerale, Materialelor și a Mediului (IRMMM) din cadrul Facultății de Inginerie a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Ciucă anunță că guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

Zilele Porților Deschise la Universitatea Politehnica Timișoara

În zilele de 12 - 13 mai 2022, Universitatea Politehnica Timișoara organizează Zilele Porților Deschise. Elevii și cadrele didactice din sistemul preuniversitar sunt invitați să descopere, cu această ocazie, laboratoarelor facultăților, experimentele care se pot face aici, și să viziteze întregul campus al UPT. De asemenea, grupurile vor avea posibilitatea de a participa și la evenimentul Zilele Carierei UPT - ediția 2022, organizat în perioada 11-12 mai 2022, la Cantina Universitară UPT.

E³UDRES² se extinde – universități ancorate la nivel regional, conectate la nivel internațional

³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions (Universitatea antreprenorială europeană promotor pentru regiunile inteligente și sustenabile), proiectul european din care face parte și Universitatea Politehnica Timișoara, ce reunește instituții de învățământ superior din șase țări, a realizat, în primii doi ani de la înființare, performanțe impresionante, iar ca urmare numeroase alte universități au solicitat să se alăture alianței.