Deputatul Robert Sighiartău: Masă caldă pentru copiii din creşe şi grădiniţe

Data:

Deputatul liberal Robert Sighiartău a propus un proiect de lege pentru asigurarea unei alimentații sănătoase în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar de stat, particulare și confesionale, autorizate sau acreditate. Potrivit acestuia, proiectul a trecut de Senat și se află la Comisia de Invățământ din Camera Deputaților.
“În acest moment, părinții plătesc masa zilnică a copiilor de la creșe, grădinițe, din unitățile cu program prelungit. O plătesc și la unitățile de stat din domeniu. (în medie 250ron/lună/copil). Sunt foarte multe familii care nu-și permit plata aceste mese zilnice și atunci nu trimit copilul la creșă sau la grădiniță. Nu avem suficiente locuri la creșe și grădinițe de stat. Și atunci măsura subvenționarii mesei zilnice și la creșele și grădinițele private și confesionale va înlesi accesul copiilor acolo pentru multe alte familii.
ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ a copiilor reprezintă o problemă majoră în România de astăzi. Este legată de sănătatea lor, de deprinderea unor obiceiuri alimentare corecte, sănătoase, de abandonul școlar, de șansa pe care o dăm familiilor defavorizate și nu numai – ci și familiilor cu părinți foarte activi și ocupați.
Este un proiect pentru care mă voi lupta să devină realitate în grădinițele și școlile noastre. #RS #viatapentruromania”
, a scris deputatul Robert Sighiartău pe pagina sa de facebook.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Introducerea săptămânii de lucru de 4 zile în România, blocată în Parlament

Proiectul de modificare a Codul Muncii prin introducerea săptămânii de lucru de 4 zile, inițiat de liberali și susținut de toate celelalte partide parlamentare, nu a întrunit, luni, numărul de voturi necesare pentru a trece de Senat, reprezentanții PSD votând împotrivă.