Dezbatere publică la Ilieni (Covasna) pe tema viitoarei autostrăzi A13

Data:

O dezbatere publică pe tema traseului viitoarei autostrăzi A13 Braşov-Bacău, care a stârnit nemulţumirea mai multor locuitori din comuna Ilieni, va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Căminul cultural din localitate, la eveniment confirmând participarea conducerea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna.

Organizatorii evenimentului menţionează, într-o postare pe pagina de Facebook, că scopul întâlnirii este de a afla care sunt motivele modificării traseului iniţial şi găsirea unei soluţii pentru ca viitoarea autostradă să nu afecteze locuitorii acestei comune.

‘Având în vedere nemulţumirile venite din partea cetăţenilor despre traseul viitoarei autostrăzi Braşov-Bacău, în data de 19 februarie 2022, începând cu ora 11,00, va avea loc în Casa de cultură a comunei Ilieni o dezbatere publică, eveniment la care au fost invitaţi prefectul judeţului Covasna şi preşedintele Consiliului judeţean Covasna, directorul regional al CNAIR şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor să îşi exprime punctul de vedere asupra situaţiei. Să ne spunem punctul de vedere, pe care l-am avut în petiţia formulată. Să ne unim forţele, să fim curajoşi, să fie toată lumea acolo, să ne protejăm comunitatea’ se arată în postare.

Nemulţumiţi că viitoarea autostradă ar urma să treacă prin apropierea localităţii lor, mai mulţi locuitori ai comunei Ilieni au strâns semnături pentru devierea traseului şi au depus o petiţie la Ministerul Transporturilor şi la CNAIR, în care se menţionează, printre altele, că traseul a fost stabilit fără ca localnicii să aibă posibilitatea să-şi expună oficial opiniile cu privire la acest subiect.

„Noi, subsemnaţii prezentei petiţii, locuitori ai comunei Ilieni, am aflat cu stupoare din mass media faptul, că traseul autostrăzii Braşov-Bacău va trece într-un mod total defavorabil şi nefiresc de-a lungul localităţilor care formează comuna Ilieni, la mai puţin de 200 m de localităţi, poluând fonic şi afectând în mod permanent şi ireversibil calitatea aerului din localităţile Ilieni şi Dobolii de Jos, datorită curenţilor de aer din zonă care se manifestă din amonte în aval. Impactul negativ asupra sănătăţii populaţiei din comuna Ilieni şi disconfortul creat acestora este uriaş. (…) Menţionăm, că această ultimă modificare a traseului autostrăzii nu a fost prevăzută în nici un document public pe site-ul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sau în mass media şi astfel nu am avut posibilitatea de a dezbate şi de a formula opinii care să ajungă la factorii decizionali de care depinde traseul acestei autostrăzi”, se arată în petiţie.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Primarul din Barcani, județul Covasna, premiază cu 100 de lei persoanele care prezintă probe cu cetățeni care aruncă iresponsabil gunoiul

Primarul comunei Barcani, din județul Covasna, Nicolae Pastor, a anunțat că persoanele care îi arată dovezi clare, fotografii sau videoclipuri, cu persoane care aruncă gunoaie în comună va primi, din salariul său, 100 de lei, informează Covasna Media. Amenda pentru aruncarea necorespunzătoare a deșeurilor este între 1.000 și 2.500 de lei.

Prelevare de organe la SJU din Sfântu Gheorghe

Medicii prelevează, sâmbătă dimineaţă, organele tânărului de 17 ani care va fi donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Institutul Fundeni cu Boala Wilson. Operaţia de prelevare are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe. Inima va fi transplantată la Târgu Mureş, iar rinichii la Cluj.

Peste 90 de voluntari noi în Asociația de Tineret „Ecou”

Asociația „Ecou” din Sfântu Gheorghe are 93 de voluntari noi în urma recrutărilor derulate la mijlocul lunii aprilie. Astfel, organizația redevine o forță și o voce importantă a tinerilor din oraș.

Fundaţia Comunitară Covasna reia programul de excursii şcolare „Mai mult decât un loc pe hartă”

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) relansează săptămâna aceasta programul „Mai mult decât un loc pe hartă”, prin care finanţează excursii şcolare ce au ca scop socializarea elevilor şi cunoaşterea judeţului şi care a fost întrerupt în urmă cu doi ani din cauza pandemiei.