fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNADezbatere publică la Ilieni (Covasna) pe tema viitoarei autostrăzi A13

Dezbatere publică la Ilieni (Covasna) pe tema viitoarei autostrăzi A13

Publicat în

spot_img
spot_img

O dezbatere publică pe tema traseului viitoarei autostrăzi A13 Braşov-Bacău, care a stârnit nemulţumirea mai multor locuitori din comuna Ilieni, va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Căminul cultural din localitate, la eveniment confirmând participarea conducerea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna.

Organizatorii evenimentului menţionează, într-o postare pe pagina de Facebook, că scopul întâlnirii este de a afla care sunt motivele modificării traseului iniţial şi găsirea unei soluţii pentru ca viitoarea autostradă să nu afecteze locuitorii acestei comune.

‘Având în vedere nemulţumirile venite din partea cetăţenilor despre traseul viitoarei autostrăzi Braşov-Bacău, în data de 19 februarie 2022, începând cu ora 11,00, va avea loc în Casa de cultură a comunei Ilieni o dezbatere publică, eveniment la care au fost invitaţi prefectul judeţului Covasna şi preşedintele Consiliului judeţean Covasna, directorul regional al CNAIR şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor să îşi exprime punctul de vedere asupra situaţiei. Să ne spunem punctul de vedere, pe care l-am avut în petiţia formulată. Să ne unim forţele, să fim curajoşi, să fie toată lumea acolo, să ne protejăm comunitatea’ se arată în postare.

Nemulţumiţi că viitoarea autostradă ar urma să treacă prin apropierea localităţii lor, mai mulţi locuitori ai comunei Ilieni au strâns semnături pentru devierea traseului şi au depus o petiţie la Ministerul Transporturilor şi la CNAIR, în care se menţionează, printre altele, că traseul a fost stabilit fără ca localnicii să aibă posibilitatea să-şi expună oficial opiniile cu privire la acest subiect.

„Noi, subsemnaţii prezentei petiţii, locuitori ai comunei Ilieni, am aflat cu stupoare din mass media faptul, că traseul autostrăzii Braşov-Bacău va trece într-un mod total defavorabil şi nefiresc de-a lungul localităţilor care formează comuna Ilieni, la mai puţin de 200 m de localităţi, poluând fonic şi afectând în mod permanent şi ireversibil calitatea aerului din localităţile Ilieni şi Dobolii de Jos, datorită curenţilor de aer din zonă care se manifestă din amonte în aval. Impactul negativ asupra sănătăţii populaţiei din comuna Ilieni şi disconfortul creat acestora este uriaş. (…) Menţionăm, că această ultimă modificare a traseului autostrăzii nu a fost prevăzută în nici un document public pe site-ul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sau în mass media şi astfel nu am avut posibilitatea de a dezbate şi de a formula opinii care să ajungă la factorii decizionali de care depinde traseul acestei autostrăzi”, se arată în petiţie.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel