fbpx
-9.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUMaria Crasmaru, exemplu pentru ceea ce înseamnă determinarea și puterea de a...

Maria Crasmaru, exemplu pentru ceea ce înseamnă determinarea și puterea de a nu renunța

Publicat în

spot_img
spot_img

Singura femeie din lume care a intrat în Cartea Recordurilor la capitolul „globetrotter”, pentru „cea mai lungă călătorie efectuată vreodată de o femeie” locuiește în Sighișoara, anunțul a fost făcut chiar de primarul Sighișoarei, Iulian Sirbu.

Este vorba de doamna Mariea Crasmaru, care în 3 ani și 5 luni, a străbătut 120 țări, a atins cei doi poli ai Terrei, cele șapte continente din care a rezultat cel mai lung pașaport din lume înscris și el în Guinnes.
Este un exemplu pentru ceea ce înseamnă determinarea și puterea de a nu renunța. Am avut privilegiul, pot spune, de a asculta o parte dintre aventurile dânsei. Cât curaj și ce dovadă că dacă îți dorești ceva chiar nu există „Nu pot!”.
Să parcurgi peste 300.000 de kilometri, să cunoști atâtea culturi, atâția oameni și totuși să alegi Sighișoara să îți fie acasă, ne spune multe despre ce oraș minunat avem.”
– a punctat primarul Sighișoarei cu ocazia unei vizite la doamna Mariea.

În efortul său, românca a străbătut 120 de țări, a parcurs peste 300.000 de kilometri, a urcat la înălțimi de peste 6.000 de metri și a îndurat temperaturi de minus 38 de grade (în Antarctica) sau de plus 60 de grade (În Emiratele Arabe Unite, în deșert).

„Am lansat o carte în august 2019 despre experiențele mele în jurul lumii. Am scris despre ce m-a determinat să fac această călătorie, despre ce peripeții am avut parte și tot ce a însemnat această șansă de a călători în toată lumea și de a cunoaște ce ne înconjoară”, a declarat în urmă cu puțin timp, Mariea Crâșmaru.

Acum are 68 de ani, dar nu a uitat ce înseamnă aventura, încercând să-i mobilizeze și determine pe cei mai tineri să lupte pentru visurile lor.

Andrei Buda

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel