Țigări de contrabandă în valoare de peste 58.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Data:

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Halmeu au descoperit, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, 5.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare aproximativ 58.000 lei.

În data de 16 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – ITPF Sighetu Marmaţiei – s-a desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat a observat, folosind tehnica de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității Dabolţ, un grup de patru persoane aflat pe un teren agricol. În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând frontiera în Ucraina.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu luarea unor măsuri de cercetare și verificare a zonei.

Ulterior, colegii noştri au descoperit, ascunse în vegetaţie, pe marginea unui canal de drenaj, mai multe colete învelite în folie. Acestea au fost transportate la sediul instituţiei unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară.

Marfa, în valoare de 58.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O noapte de poveste în Baia Mare, Noaptea Menestrelilor

În weekendul 8-9 iulie 2022, la Teatru de Vară din Baia Mare, va avea loc Noaptea Menestrelilor, un eveniment de tradiție pentru municipiul nostru, apreciat de tot mai mulți iubitori ai muzicii folk. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Musica Rivulina, în parteneriat cu Asociația Azuria și Muzeul Județean de Etnografie și Arta Populara Maramureș.

Festivitatea absolvenților Facultății de Litere din Baia Mare

Cea de-a 32-a generaţie de studenţi a Facultății de Litere din Baia Mare și-a încheiat ieri periplul. În cinstea lor, s-a organizat un curs festiv, precedat de un marș prin oraș al tinerilor absolvenți. Evenimentul, găzduit în sala de sport a Centrului Universitar Nord, a reunit sute de persoane, fiind prima manifestare organizată fără restricții de la debutul pandemiei.

Proiect inedit în Baia Mare: Studenții au vizitat elevii din peste 40 de licee

În luna mai, Asociația Liga Studenților ‘’Pintea Viteazul’’ Baia Mare, prin intermediul proiectului Nord Universitar, a vizitat peste 40 de licee din județul Maramureș și din județele învecinate, precum Satu Mare și Bistrița-Năsăud.