A szôlômûvelésrôl

Data:

A gonosz szôlômûvesekrôl szóló példázatban (Márk 12,1-12) komoly figyelmeztetést kapunk arra nézve, hogy ha nem maradunk hûségesek az “szôlôföld” és az egész mindenség Ura iránt, ítélet vár ránk. Isten nem kímélte az ószövetségi istentiszteleti rendszert, mert céltalanná lett. A római birodalom haderejét használta fel eszközül, hogy leromboltassa a jeruzsálemi templomot, végetvessen az áldozatok rendjének, felszámolja a papi réteget és valami teljesen újat hozzon létre. Az új szentély már nem kôbôl és fából épült fel, hanem láthatóvá lesz a szenteknek az a közössége, amely létrejött még a világ kezdete elôtt, mert Isten már akkor kiválasztotta tagjait.

Ez elpusztíthatatlan. Ha ítélet is éri, abból mindig megújul. Engedetlenségeinek sebeibôl újra és újra felgyógyul. Megújulásának titka az, hogy alapja (1 Korinthus 3,11) és szegeletköve (Zsoltárok 118,22) a Krisztus, aki életét adta népéért és Szentlelkével irányítja. Kíméljük tehát meg magunkat az ítéletes szenvedésektôl és legyünk engedelmesek elhívó Urunkhoz és Megváltónkhoz! Munkálkodjunk hûségesen az Isten szôlôskertjében! Kedvet, erôt és kitartást az Úr Lelke ad nekünk, ha kérjük tôle. Legyünk tehát vele szoros imádságos kapcsolatban és teremjünk lelki gyümölcsöket Isten nagyobb és nagyobb dicsôségére!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Putin la Moscova, dar n-a primit un răspuns

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite EFE.