MApN: 20 de militari români, răniți în teatrele de operații, vor participa la Jocurile Invictus de la Haga

Data:

Echipa Invictus, formată din militari răniți în teatrele de operații, va reprezenta România la ediția din acest an a Jocurilor Invictus. Acestea se vor desfășura la Haga în perioada 16 – 22 aprilie, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Aceasta va fi a treia participare a echipei Armatei României la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în teatre de operații, după edițiile din Toronto (2017) și Sydney (2018).

Echipa Armatei României va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la 7 discipline sportive, dintre care șase discipline individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Jocurile Invictus susțin o perspectivă de respect și empatie față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică.

În cadrul proiectului sunt încurajaţi să participe toți militarii răniți, dar şi familiile acestora, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiții.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Introducerea săptămânii de lucru de 4 zile în România, blocată în Parlament

Proiectul de modificare a Codul Muncii prin introducerea săptămânii de lucru de 4 zile, inițiat de liberali și susținut de toate celelalte partide parlamentare, nu a întrunit, luni, numărul de voturi necesare pentru a trece de Senat, reprezentanții PSD votând împotrivă.