Prefectul din Bihor solicită guvernului fonduri pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în trei localităţi

Data:

Instituţia Prefectului Bihor solicită Guvernului fonduri de 473.000 de lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii, în urmă cu două săptămâni, în trei localităţi bihorene.

Potrivit unui comunicat de presă, a fost înaintat executivului un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea acestei sume, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, în şedinţa din 18 februarie, rapoartele privind evaluarea pagubelor produse în intervalul 7-8 februarie în unităţile administrativ-teritoriale Lunca, Ştei şi Ţeţchea.

Rapoartele au fost întocmite, în urma analizei în teren, de către comisia de specialişti constituită prin ordinul prefectului în data de 9 februarie.

Conform Raportului sinteză, inundaţiile au produs eroziuni de mal şi au afectat drumuri comunale, străzi, rigole, podeţe şi traversări pietonale, pagubele fiind estimate la: 110.000 de lei în Lunca, 210.000 de lei în Ştei şi 117.000 de lei în Ţeţchea.

Conform proiectului de hotărâre înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, fondurile necesare pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor vor fi alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului din bugetul de stat pe 2022.

“Ca în fiecare an, am luat măsuri pentru a limita pagubele produse de inundaţii în judeţul Bihor, iar rezultatele sunt vizibile. Vom continua să efectuăm aceste demersuri de prevenţie, în coordonare cu toate instituţiile abilitate,” a declarat prefectul Dumitru Ţiplea. 

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Cadavrul unei femei, găsit în saci menajeri într-o benzinărie dezafectată din Bihor. Suspectul este un profesor universitar

Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost descoperit, miercuri, într-o benzinărie dezafectată din satul bihorean Corniţel, cazul fiind anchetat de procurorii şi poliţiştii din judeţul Cluj, care bănuiesc că ar fi al unei tinere care a fost dată dispărută la sfârşitul săptămânii trecute.

Grupare specializată în distribuirea drogurilor în Oradea, destructurată

Unsprezece percheziţii domiciliare au avut loc luni într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în distribuirea drogurilor de risc şi de mare risc pe raza municipiului Oradea şi în comunele limitrofe, cinci persoane fiind reţinute.

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 5 ani închisoare după ce și-a înjunghiat soția de cinci ori

Paul Kover, fostul șef al Poliției Locale Oradea, care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce îşi înjunghia soţia, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea, scrie ziarul local Bihon. Acesta fusese inițial condamnat la 8 ani de închisoare, însă judecătorii au admis apelul prin care a cerut reducerea pedepsei. Decizia este una definitivă.