Un agent al IPJ Sălaj donează periodic păr pentru femeile diagnosticate cu cancer

Data:

Agentul şef de poliţie Maria Cristea, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, donează periodic păr, ce este utilizat de o asociaţie umanitară la crearea de peruci pentru femeile diagnosticate cu cancer.

Sub orice uniformă se ascunde un suflet. Astfel, Maria, în anul 2017, a donat prima codiţă, care a avut 34 de centimetri, apoi în luna septembrie 2019 a donat 28 de centimetri, iar la sfârşitul săptămânii trecute a decis să facă un nou gest umanitar, donând o codiţă de 36 centimetri. Podoaba capilară este un simbol al frumuseţii, iar pierderea părului cauzată de tratamentele specifice afecţiunilor oncologice constituie, din punct de vedere psihic, încă o încercare”, se arată într-o informare de presă transmisă luni de IPJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, Maria s-a alăturat de ani buni campaniei “Vieţi Împletite”, demarată de Fundaţia Renaşterea, ce are ca scop crearea de peruci pentru femeile diagnosticate cu afecţiuni oncologice.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Concert în Zalău cu ocazia Zilei Europei

Ziua Europei a fost marcată vineri, la Zalău, în avans, printr-un concert cameral cu creaţii româneşti, eveniment organizat de Instituţia Prefectului Sălaj, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Cultură.

Castelul Béldy din Jibou, selectat pentru promovare și restaurare prin PNRR

Proiectul administrației județene prevede ample lucrări de consolidare a fundației și asigurarea hidroizolației, restaurarea arhitecturală, a tâmplăriei, a vechilor obloane și a pardoselilor, reabilitarea grupurilor sanitare, accesibilizarea spațiului pentru persoanele cu dizabilități, în vederea transformării clădirii într-un centru cultural-educațional.