fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAJandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a sprijini relocarea unui urs...

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a sprijini relocarea unui urs din Izvorul Mureșului

Publicat în

spot_img
spot_img

Jandarmii din Harghita au fost solicitaţi să intervină, marţi dimineaţă, pentru a sprijini relocarea unui urs aflat în apropierea unei locuinţe din Izvoru Mureşului. Acţiunea s-a desfăşurat fără incidente.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, jandarmii au fost solicitaţi, marţi, în jurul orei 9.00, printr-un apel la 112, pentru a acorda sprijin în vederea relocării unui urs care se afla în apropierea unei locuinţe din Izvoru Mureşului.

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj SMURD din municipiul Gheorgheni.

“Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de către reprezentanţii asociaţiei de vânătoare pentru asigurarea perimetrului, în vederea relocării unui urs, în conformitate cu procedura stabilită prin OUG nr. 81, din 21 iulie 2021, privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, fiind de asemenea prezente toate autorităţile, care trebuie să asigure desfăşurarea unei astfel de activităţi.

Acţiunea s-a derulat şi încheiat fără incidente, a precizat sursa citată.

De la începutul anului şi până în prezent, la nivelul dispeceratului Jandarmeriei Harghita au fost înregistrate trei apeluri prin care se solicita îndepărtarea urşilor din apropierea zonelor locuite.

Andrei Buda

Articole recente

Bărbat amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat cinci pisoi la gunoi

Pisicuţele în vârstă de doar o zi au fost încredinţate unei asociaţii pentru protecţia animalelor, care se ocupă în continuare de tratarea şi îngrijirea lor

Admiterea 2024 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu | Aproape 2800 de locuri fără taxă sunt prevăzute la programele de licență și master.

Aflați care este distribuția locurilor scoase la concurs de Ministerul Educației Naționale pentru anul universitar 2024-2025 pentru facultățile din cadrul ULBS

Papa Francisc le cere preoților să țină predici scurte, ca să nu adoarmă credincioșii

"Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc", susține Pontiful

Mai multe articole de același fel