Volodimir Zelenski: ”Dacă azi rămânem tăcuți, vom dispărea mâine”

Data:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, în această seară, un decret privind recrutarea rezerviștilor într-o perioadă „specială”. Aceștia sunt cetățeni care sunt incluși în rezerva operațională.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că cheamă rezerviști pentru o perioadă specială, dar a exclus mobilizarea generală.

El spune că încă urmărește căi diplomatice de ieșire din criză, dar subliniază că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu Rusiei.

Zelenski a salutat cele mai recente sancțiuni introduse de națiunile occidentale împotriva Rusiei, informează Kyiv Post.

În ceea ce privește securitatea și apărarea, președintele a spus că astăzi nu este nevoie de o mobilizare generală. Potrivit acestuia, este necesar să se finalizeze rapid armata ucraineană și alte formațiuni militare.

„Eu, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, am emis un decret privind chemarea rezerviștilor într-o perioadă specială. Subliniez că aceasta se referă exclusiv la cetățenii încadrați în rezerva operațională. Trebuie să creștem pregătirea armatei ucrainene pentru toate schimbările posibile în situația operațională”, a spus Zelensky.

Potrivit deciziei sale, în viitorul apropiat va avea loc și o ședință de pregătire a rezerviștilor din sistemul de apărare.

Zelensky a mai spus că Ucraina lansează un „program de patriotism economic”.

„Acestea sunt stimulente suplimentare pentru localizarea producției noastre. Programe țintite pentru sprijinirea anumitor industrii. Reducerea sarcinii fiscale asupra întreprinderilor și limitarea inspecțiilor.

Acestea sunt stimulente pentru atragerea fondurilor gospodăriilor către afaceri și sistemul bancar. Reducerea TVA la benzină și motorină. Acest lucru va reduce prețurile la benzinării. Scopul nostru este să obținem independență economică, în special în sectorul energetic”, a spus președintele, potrivit World Today News.

„Ucrainenii sunt o națiune pașnică. Vrem tăcere. Dar dacă azi rămânem tăcuți, vom dispărea mâine. Ne așteaptă o muncă grea zilnică. Și suntem pregătiți pentru asta. Încredere în sine. Încredere în țară. Încredere în victorie”, a adăugat președintele.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 noiembrie 2022.