Comitetul Internaţional Olimpic: Rusia a încălcat Armistiţiul Olimpic

Data:

Comitetul Internaţional Olimpic a condamnat, joi, încălcarea Armistiţiului Olimpic de către guvernul Rusiei, după atacurile de joi dimineaţă lansate în Ucraina.

”Armistiţiul olimpic începe cu şapte zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice, pe 4 februarie 2022, şi se încheie şapte zile după închiderea Jocurilor Paralimpice, care se finalizează pe 13 martie”, se arată într-un comunicat al CIO, care reamintește de rezoluţia adoptată de Adunarea generală a Naţiunilor Unite pe 2 decembrie 2021, prin consensul celor 193 de state membre.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au desfăşurat între 4 – 20 februarie, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 4 – 13 martie.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a reiterat ”apelul la pace pe care l-a exprimat în discursurile sale la ceremonia de deschidere şi la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

CIO și-a exprimat îngrijorarea pentru siguranţa comunităţii olimpice din Ucraina. A fost creat un grup de lucru care să monitorizeze îndeaproape situaţia şi să coordoneze asistenţa umanitară pentru membrii Comunităţii Olimpice din Ucraina ori de câte ori este posibil.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

"Trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de la Sunan, la nord de Phenian, în jurul orei 18:29 (09:29 GMT)", a declarat pentru France Presse şeful Statului major interarme sud-coreean, precizând că rachetele au fost lansate în direcţia Mării de est, cunoscută şi ca Marea Japoniei.

Spania și Marocul redeschid frontierele după 25 de luni

Acordul "definitiv" va fi pus în practică "în zilele următoare", a precizat oficialul la o reuniune la Marrakech a coaliţiei împotriva grupului jihadist Statul Islamic.

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.