În semn de solidaritate cu Ucraina, mai mulţi primari USR iluminează clădirile primăriilor şi alte obiective în culorile steagului ţării noastre vecine

Data:

În actualul context al conflictului militar din Ucraina cauzat de Rusia, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, primarii USR Clotilde Armand (Sectorul 1), Allen Coliban (Braşov) şi Gabriel Pleşa (Alba Iulia) au anunţat că vor ilumina în culorile galben şi albastru clădirile primăriilor şi alte obiective din oraşele pe care le administrează, arată un comunicat de presă al partidului.

„Sectorul 1 este alături de poporul ucrainean. Sunt mulţi ucraineni la graniţă cu România care fug de războiul lui Putin. Aceşti oameni şi-au lăsat totul în urma lor din cauza unui dictator care vrea să schimbe graniţele Europei după cum vrea el. În aceste momente este nevoie de măsuri urgente de ajutor. Iar Primăria Sectorului 1 îşi oferă sprijinul pentru toţi ucrainenii aflaţi în dificultate. Vom asigura condiţii pentru toţi refugiaţii care ne solicită ajutorul”, a declarat Clotilde Armand, conform sursei citate.

Şi edilul Braşovului Allen Coliban a precizat că speră ca răspunsul UE şi al comunităţii internaţionale să fie pe măsura agresiunii ruse.

“Îmi exprim speranţa că răspunsul Uniunii Europene şi al întregii comunităţi internaţionale va fi pe măsura agresiunii ruse. Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru integritatea statală, pentru prezentul şi viitorul pe care şi le-au ales. Dacă situaţia o va cere, Braşovul are capacitatea şi va asigura condiţii pentru potenţialii refugiaţi din Ucraina”, a declarat Allen Coliban.

La rândul său, primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunţat că Cetatea Alba Iulia a fost iluminată în galben şi albastru.„În contextul situaţiei de conflict armat în care se află Ucraina, în semn de solidaritate faţă de poporul acestei ţări, greu încercat în aceste momente, Cetatea Alba Carolina va rămâne iluminată în culorile galben şi albastru, culori pe care fiecare ucrainean le poartă în suflet şi pe drapelul naţional. Semnificaţia lor, de pace şi prosperitate, să-i întărească în lupta pentru a-şi păstra suveranitatea şi integritatea teritorială”, a explicat Gabriel Pleşa, potrivit sursei menţionate.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.