Kelemen Hunor: Aparatul de stat, administraţia centrală nu e mare

Data:

Vicepremierul Kelemen Hunor este de părere că aparatul central al administraţiei publice nu este unul supradimensionat, afirmând că aceasta este o “legendă urbană”. 

“Aparatul de stat, administraţia centrală nu e mare. Sunt ministere depopulate, sunt ministere unde, mai ales în zonele unde în zona privată câştigă mai mult – pe proiecte europene, pe anumite zone – nu găseşti oameni. Deci aparatul central nu este supradimensionat. Faceţi o comparaţie cu alte state şi, sigur, poţi să reduci în anumite zone, dar sunt alte zone unde trebuie să creşti aparatul, mai ales dacă vrei să faci absorbţie la PNRR şi la fondurile europene”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri seară, la B1 Tv.  El a susţinut că vede cum colegii săi miniştri “caută specialişti” pentru ministerele pe care le conduc, încercând “să fure specialiştii”, prin detaşare, de la un minister la altul.  “Asta este o legendă urbană. Eu nu vorbesc de administraţia locală, vorbesc de administraţia centrală, acolo nu văd o supradimensionare. Uitaţi-vă la unele ministere, cât de depopulate sunt”, a adăugat viceprim-ministrul.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.