Prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva

Data:

Ficatul, rinichii şi corneea unui pacient de 54 de ani au fost prelevate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva în cadrul unei intervenţii la care au participat mai multe echipe de medici de la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a informat joi conducerea unităţii medicale.

Prelevarea de organe, prima de acest fel în anul 2022 la SJU Deva, a avut loc pe 21 februarie, după ce familia pacientului a acceptat ca organele bărbatului să fie donate altor persoane aflate în suferinţă.

“Din dragoste pentru aproapele nostru… Aşa a gândit familia pacientului de 54 de ani care a decis ca din suferinţa pierderii celui drag să facă un gest altruist şi să dăruiască viaţă şi speranţă altor oameni aflaţi în suferinţă, prin acceptarea donării de organe. (…) Mulţumiri şi condoleanţe familiei îndoliate, Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi mângâiere pentru pierderea suferită”, a notat joi conducerea SJU Deva pe pagina de Facebook a instituţiei medicale.

SJU Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe şi ţesuturi de către Ministerul Sănătăţii – Agenţia Naţională de Transplant, din anul 2013. De atunci, la acest spital au fost efectuate mai multe operaţii de prelevare de organe.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Geoparcul Țara Hațegului, în fața unei noi revalidări UNESCO

Dacă în urma revalidării Geoparcul îşi păstrează statul internaţional, judeţul Hunedoara rămâne singurul din ţară care are pe teritoriul său trei desemnări în trei programe majore ale UNESCO: Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei (lista Patrimoniului Mondial), Parcul Naţional Retezat (Programul „Omul şi Biosfera”) şi Geoparcul Ţara Haţegului (Programul Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri).

Orchestra de Cameră Maggiore din Timișoara, în concert la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită în data de 3 iunie 2022, de la ora 12:30, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, la un Concert Cameral cu Orchestra de Cameră Maggiore din Timișoara.

Castelul Corvinilor va găzdui o nouă ediţie a Târgului European al Castelelor

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 27 - 28 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în programul manifestării fiind incluse demonstraţii de tir cu arcul, lupte medievale sau lecţii de spadă.