Viktor Orban: Ungaria trebuie să rămână în afara conflictului ucrainean

Data:

Ungaria trebuie să rămână în afara conflictului militar din estul Ucrainei, unde situaţia se menţine ″serioasă şi tensionată″⁣ şi trebuie făcut totul pentru evitarea unui război, a declarat, miercuri, premierul ungar Viktor Orban.

Orban a vizitat Centrul integrat de operaţiuni al forţelor armate, unde s-a întâlnit cu ministrul apărării Tibor Benko şi cu ofiţeri din armată care au misiunea de a asigura securitatea Ungariei, a menţionat biroul său de presă.

Ceea ce contează cel mai mult este să fie garantată securitatea ţării şi Ungaria să rămână în afara conflictului, a spus premierul conservator ungar, respingând propunerea stângii de a trimite trupe şi arme în Ucraina, potrivit relatării agenţiei ungare de presă MTI, citată de Agerpres.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Viktor Orban a afirmat că Ungaria trebuie să contribuie la eforturile internaţionale menite să restabilească pacea, în timp ce armata ungară trebuie să fie pregătită să gestioneze situaţia în cooperare cu poliţia ″dacă lucrurile evoluează cel mai rău prin venirea refugiaţilor″⁣. ″⁣Am astăzi impresia că o putem face şi securitatea Ungariei este pe mâini bune’’, a concluzionat premierul ungar.

Orban, discuție telefonică cu președintele Ucrainei:


După o reuniune de marţi a comitetului naţional de securitate, la care Viktor Orban a cerut ca armata să ia măsuri de prevenire a oricărei posibile incursiuni armate dinspre Ucraina, ministrul Tibor Benko a anunţat desfăşurarea unor trupe în zona de frontieră cu Ucraina, parţial în cadrul pregătirilor pentru gestionarea unor eventuale fluxuri de refugiaţi şi alte misiuni umanitare.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

"Trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de la Sunan, la nord de Phenian, în jurul orei 18:29 (09:29 GMT)", a declarat pentru France Presse şeful Statului major interarme sud-coreean, precizând că rachetele au fost lansate în direcţia Mării de est, cunoscută şi ca Marea Japoniei.

Spania și Marocul redeschid frontierele după 25 de luni

Acordul "definitiv" va fi pus în practică "în zilele următoare", a precizat oficialul la o reuniune la Marrakech a coaliţiei împotriva grupului jihadist Statul Islamic.

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.