Transportul public naval de pe Canalul Bega îşi va relua activitatea din 1 martie

Data:

Transportul public naval de pe Canalul Bega îşi va relua activitatea din 1 martie, după ce cele şapte vaporaşe au fost andocate în luna decembrie şi au intrat în revizii tehnice.

Vaporaşele destinate transportului public vor fi scoase la apă în 26 februarie, urmând să fie supuse testelor de rutină până în 1 martie, dată la care va fi reluat transportul public pe Bega, pe tronsonul navigabil staţia Ardealul – staţia Mihai Viteazul, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Societăţii de Transport Public Timişoara, Cosmin Bradu.

De la 1 martie va fi mărit şi numărul bicicletelor din sistemul VeloTM, în cele 34 de staţii special amenajate în municipiu, astfel peste 300 de biciclete vor fi puse la dispoziţia celor care doresc să le utilizeze ca alternativă de transport în Timişoara, după ce acestea au fost supuse reviziei tehnice, în perioada iernii.

Anul trecut, sistemul de transport public naval din Timişoara a deservit 123.839 de călători. În anul 2019, peste 200.000 de călători au folosit vaporaşele, din care 75.000 de pasageri le-au folosit pentru agrement (de la pontonul Catedrală până la Uzina de apă şi retur) şi 127.328 de călători, în regim de transport public.

În octombrie 2018, Timişoara a devenit oficial primul oraş din România cu transport public în comun naval, deservit de şapte vaporetto, pe Canalul Bega, după mai bine de şapte decenii de la sistarea transportului de mărfuri şi peste cinci decenii de la sistarea celui de persoane.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.