Primarul municipiului Alba Iulia: Moscova nu crede în lacrimi. Le provoacă!

Data:

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, spune că orașul este gata să şteargă lacrimile şi să aline, întrucâtva, durerea fraţilor ucraineni.

”În cursul acestei dimineţi am transmis o adresă oficială Ministerului Afacerilor Externe al României, prin care ne angajăm să cazăm, în oraşul nostru, într-o primă fază, aproximativ 70 de refugiaţi din Ucraina. Am identificat câteva locaţii care aparţin Municipiului Alba Iulia (baze sportive, locuinţe sociale, etc.) unde vom putea să îi primim pe cei care vin în România, fugind din calea unui război nedorit, barbar şi lipsit de orice raţiune.

De asemenea, putem să mărim aceste capacităţi, pentru alte 100 de persoane, asigurând totodată şi hrana şi eventual îngrijiri medicale sau socio-medicale pentru aceştia, prin transferarea unei sume din bugetul local dedicat evenimentelor.”, se arată într-un comunicat de presă.

Edilul spune că a luat legătura cu Ambasada Ucrainei la Bucureşti şi cu Ambasada României la Kiev pentru a-și exprima solidaritatea şi suportul nostru, iar în cele din urmă a transmis o scrisoare şi către reprezentanţii Primăriei din Lutsk, oraş din Ucraina înfrăţit cu noi încă din 2016.

”Alba Iulia vă primeşte cu braţele deschise! Vreau ca noi, albaiulienii, să fim printre primii români care îşi deschid braţele şi inimile pentru a-i ajuta, primi şi găzdui pe ucrainenii nevinovaţi care îşi feresc copiii din calea războiului. Consider că, în această perioadă grea, în acest război pe care nimeni nu îl credea posibil sau de asemenea anvergură, putem şi trebuie să ne arătăm solidaritatea cu cei care fug din calea morţii.”, se mai arată în documentul citat.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

”Zilele muzicale Carl Filtsch” vineri și sâmbătă, la Sebeș

Municipiul Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, organizează vineri și sâmbătă un eveniment omagial dedicat memoriei muzicianului Carl Filtsch (1830-1845), născut la Sebeș și considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XIX-lea și cel mai strălucit discipol al marilor compozitori Frédéric Chopin și Franz Liszt.

Proiect de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic la Sebeș

Mijloacele de transport achiziționate vor opera pe traseele care asigură transportul urban și legătura dintre centrul urban Sebeș și localitățile aparținătoare Răhău, Petrești și Lancrăm.

Președinta Ungariei și primarul din Alba Iulia au dezvelit statuia Principelui Transilvaniei, Bethlen Gábor

Ziua Unității Reformate este sărbătorită astăzi la Alba Iulia, printr-o serie de evenimente organizate în centrul istoric al orașului, în prezența președintelui Ungariei, Katalin Novák și a altor oficialități centrale și locale, dar și a mii de etnici maghiari.