Filiala Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România colectează şi trimite peste graniţă ajutoare umanitare

Data:

Filiala Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România colectează şi trimite peste graniţă ajutoare umanitare pentru cei refugiaţi în localităţile din zona transfrontalieră din Ucraina.

Preşedintele organizaţiei, Liupa Horvath, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că localităţile transfrontaliere din Ucraina se confruntă cu un flux foarte mare de refugiaţi care nu doresc să treacă graniţa în România, însă riscă să rămână fără alimente şi produse de bază.

“Situaţia nu este una foarte bună. Din păcate, sunt foarte mulţi refugiaţi care vin din zona unde se duc lupte, din zona Kievului. (…) Toate comunele din zona transfrontalieră, la graniţa cu România, primesc refugiaţi. Ştiu concret, că avem prieteni dincolo, că au nevoie de produse neperisabile, mâncare, produse de igienă personală, saltele, generatoare”, a precizat Horvath.

Liupa Horvath a dat exemplul localităţii Tarna Mică, care are o populaţie de 2.500 de locuitori şi unde au venit peste 5.000 de refugiaţi.

Uniunea Ucrainenilor Satu Mare a colectat bunuri de la mai mulţi donatori din judeţ pentru a le trimite în Ucraina, cu sprijinul autorităţilor, prin intermediul unor convoaie umanitare.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Arestări pe bandă rulantă în Satu Mare

Patru bărbați din Negrești-Oaș au fost reținuți pentru 24 de ore în urma a zeci de percheziții care au avut loc în județul Satu Mare. Procurorii au găsit ecstasy, cannabis și cocaină, iar tinerii sunt acuzați de trafic de droguri.