Peste 100 de studenți au protestat la Târgu Mureș împotriva războiului din Ucraina declanşat de Federaţia Rusă

Data:

Peste 100 de studenţi de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş, provenind din Ucraina, Germania, Israel, Polonia şi Republica Moldova, au protestat, duminică, împotriva războiului din Ucraina declanşat de Federaţia Rusă.

“Avem părinţi acolo, nu suntem indiferenţi. Acum primesc mulţi oameni din Jîtomîr, din Kiev şi vin copii cu familii. (…) Sperăm că împreună ajungem la pace şi sperăm să ne audă lumea. Suntem aici pentru suport, noi vrem pace! Ieri au fost trimise maşini din partea Ligii Studenţilor din Târgu Mureş cu medicamente, cu haine, cu mâncare şi cu lucruri de care e nevoie acolo. Sunt foarte mulţi voluntari care au mers acolo cu transportul. Sunt uimită câţi oameni sunt care vor să ajute. Ieri mi-a adus o doamnă steagul Ucrainei şi m-a ajutat să organizez tot. Apreciez fiecare persoană care este aici. (….) Mulţumim că sunteţi cu noi. Rudele mele vor rămâne acolo, pentru că dacă toată lumea va fugi, cine îi va ajuta pe cei care nu au posibilitatea să fugă. Mie îmi vine să plâng în fiecare secundă în care primesc mesaj de la prieteni care sunt în Harkiv. În fiecare oră încerc să scriu unui prieten care este în Harkiv, dacă mai trăieşte sau dacă totul e bine. De trei zile stau în metrou, de trei zile ei nu pot să doarmă şi nu dorm nici eu”, a declarat Lea Fiksler, studentă la Medicină Dentară în anul VI.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest” vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor

Fondurile strânse la Tombola Festivalului "Maris Fest" care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 19-21 august, vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor din România, de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, patronat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir".