Alin Ioaneș, CEO ROMBAT: Orice mașină produsă în țara noastră se naște cu suflet și inimă ROMBAT

Data:

În cei peste 40 de ani de existență, compania bistrițeană a intrat în mentalul colectiv românesc, iar numele ei a ajuns să devină similar cu cel al acumulatorilor auto. Prezent la podcastul DIGITALIO, CEO-ul companiei, Alin Ioaneș, ne-a vorbit despre reinventarea brandului, despre planurile mari în zona de R&D și despre drumul hotărât spre sustenabilitate al companiei.

Alin Ioneș, CEO-ul ROMBAT, este de puțină vreme în fruntea companiei, însă acțiunile sale hotărâte au adus ROMBAT în atenția mass-media, brandul fiind într-un proces clar de repoziționare și reafirmare ca unul dintre cele mai apreciate de români.

ROMBAT, companie deținută în prezent de concernul sud-african Metair, este lider pe piața de profil din România de peste 25 de ani și unul dintre cei mai longevivi jucători din industria componentelor auto din țara noastră. Compania a produs și distribuit, de-a lungul timpului, baterii auto în peste 40 de state, situate pe patru continente.

Mai exact, compania este furnizor regional Renault, furnizor unic pentru Dacia din anul 1996, furnizor pentru PSA Peugeot Slovacia din anul 2008, iar din 2011 pentru Renault Nissan din Sankt Petersburg, Rusia.

ROMBAT deține și Rebat Copșa Mică, o fabrică specializată în reciclarea bateriilor uzate. Anual, prin intermediul capacității de la Copșa Mică, ROMBAT recuperează 98% din materia primă încorporată în bateriile uzate colectate din piață, materia primă astfel rezultată fiind utilizată din nou. Spre exemplu, doar pe parcursul anului trecut, ROMBAT a reutilizat aproximativ 13.000 de tone de plumb din bateriile uzate colectate din piață. Pe lângă plumb, se recuperează polipropilena și acidul, precum și alte elemente.

ROMBAT pășește activ pe drumul așa-numitei ”circular economy”, concept care se concretizează în reciclarea anuală a peste 1.000.000 de baterii colectate de pe piaţă.

Citește materialul integral pe DIGITALIO.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Semnătura electronică calificată, utilizată și în sistemul RO e-Factura, obligatoriu de utilizat de la 1 iulie

Începând cu 1 iulie 2022, furnizorii de produse cu risc fiscal ridicat, comercializate în relația B2B, dar și operatorii economici care desfășoară activități economice în relația cu statul, B2G, vor fi obligați să emită facturile fiscale prin sistemul pus la dispoziție de Ministerul Finanțelor, RO e-Factura.