Jandarmii din Maramureş au donat sânge în semn de solidaritate cu poporul ucrainean

Data:

Jandarmii din Maramureş au donat sânge în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), Radu Nicolae.

“Începând de astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare debutează campania ‘Sânge pentru Ucraina’. Încă de săptămâna trecută la nivelul unităţii noastre se află în derulare o campanie de donare de sânge, însă, astăzi, de la primele ore ale dimineţii, un număr mare de jandarmi maramureşeni, în frunte cu inspectorul şef, colonel Petru Marcel Florişteanu, au donat sânge în semn de solidaritate faţă de poporul ucrainean, care trece prin momente dificile”, a spus Radu Nicolae.

Potrivit acestuia, la Jandarmeria Maramureş, acţiunile de donare de sânge au devenit un obicei, acesta fiind un alt mod de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, pe lângă misiunile specifice executate pentru siguranţa cetăţenilor.

“Acţiunile de acest gen se desfăşoară şi în scopul conştientizării faptului că sângele este un produs obţinut prin donare benevolă, iar prin bunăvoinţa fiecăruia dintre noi putem contribui la salvarea persoanelor aflate la nevoie. Noi vom continua astfel de activităţi în sprijinul celor cu diferite probleme de sănătate pentru a le oferi o şansă la viaţă”, a afirmat Radu Nicoale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.

Un soldat rus a fost omorât de ucraineni în timp ce făcea live pe TikTok

Potrivit presei din străinătate, rusul făcea live pe TikTok și spunea că misiunea lor în acea zonă s-a încheiat cu succes, afirmând că a fost o operațiune de nota 5+ (echivalentul notei 10 în România), în momentul în care lângă el a căzut un obuz trimis de armata ucraineană.